De bieren van brouwerij Boon krijgen een vernieuwde uitstraling. Onlangs kwam de brouwerij nog naar buiten met een nieuw logo. Nu wordt dit ook op de verpakking zichtbaar en worden de etiketten opgefrist. Ook een nieuw glas, ontworpen door brouwerij Boon, zal je zien verschijnen in de horeca.

“Het zijn eerder kleine aanpassingen van de verpakkingen om nog duidelijker de eigenheid van elk bier te communiceren.”, verduidelijkt Karel Boon die samen met zijn broer (Jos) de brouwerij runt. “Iets wat enkele mensen zeker wel meteen zal opvallen is dat het jaartal van brouwjaar of oogst niet meer vooraan op de fles staat. Dit staat er echter wel nog steeds op, maar langs de zijkant van het bovenste etiket.”

“Zeer belangrijk vinden we ook de duidelijke communicatie op de etiketten van de fruitbieren over de hoeveelheid fruit in het bier. We zijn de enige brouwerij die op deze schaal nog met echt, vers fruit werkt dat samen met het bier vergist. Deze manier van fruitbieren maken vergt een extra inspanning.” Jos Boon verduidelijkt verder: “Het is niet alleen dé traditionele manier om deze bieren te maken, maar het zorgt ook voor eerlijke, delicaat fruitige en complexe smaken. Zo lijkt onze productiemethode erg op die van het wijn maken, waarbij het fruit volledig vergist wordt. We vinden dat dit betere resultaten geeft dan gebruik te maken van sappen of concentraten. Een duidelijke vermelding hiervan op onze verpakkingen vinden we dan ook belangrijk.”

Door enkele kleine kleuraanpassingen op de etiketten kan je de bieren makkelijker van elkaar onderscheiden, maar blijven ze wel herkenbaar. “De smaak blijft natuurlijk dezelfde want kwaliteit blijft zoals altijd prioriteit nummer één”, vertelt brouwer Jos Boon. “De nieuwe verpakkingen zullen niet meteen overal te vinden zijn. Sommige van onze bieren rijpen maanden, soms zelfs een jaar of meer in onze kelders. Het ene bier zal zo dan al wat sneller met de nieuwe verpakking te vinden zijn dan het andere. Vanaf september kan je de eerste flessen met nieuwe verpakking verwachten.”

Als ‘kriek’ op de taart is er nog een nieuw glas dat ook zijn intrede doet. Het nieuwe glas werd door brouwerij Boon ontworpen als ideaal glas voor zowel oude geuze als de fruitbieren waaronder (oude) Kriek Boon en Framboise Boon. Het glas zal wel voornamelijk gebruikt worden voor de fruitbieren want het traditionele mondgeblazen “Geuze Boon” glas is natuurlijk onvervangbaar.