Zonder bijen, vlinders en andere bestuivers geen gezonde natuur; zonder gezonde natuur geen botanisch gebrouwen Lowlander-bieren. Om iets terug te doen voor de natuur lanceert Lowlander dan ook twee gecertificeerde biologische bieren: Lowlander Organic Blonde Ale (4% abv) en Lowlander 0.3% Organic Blonde Ale. Met deze bieren – met op het etiket een bij en vlinder – committeert de brouwer zich aan het verbeteren van de biodiversiteit en sluit zich hiermee aan bij The Pollinators; hét platform voor biodiversiteit en bestuiving.

Frederik, Chief Botanical Officer: “Met de liefde voor de natuur in ons bloed was het niet meer dan logisch dat we heel graag een aantal gecertificeerd biologische bieren aan ons assortiment wilden toevoegen.” De twee Blonde Ales, een typische stijl voor de Lage Landen, zijn gebrouwen met wilde bloemen, fruit en honing. En hebben niet voor niets een bij en vlinder op het etiket. Frederik: “Aan hen hebben we onze bieren te danken dus met de lancering van deze biologische bieren vragen we juist ook aandacht voor het feit dat het niet goed gaat met de bestuivers”. Want zonder de bijen, vlinders en andere insecten zouden ons bord én ons bier er heel anders uitzien. Bijen alleen al zorgen voor iedere derde hap die wij in onze mond stoppen. Dat weet ook The Pollinators, hét platform dat zich inzet voor een gezonde leefomgeving voor bestuivende dieren. Lowlander Botanical Beers sluit zich aan bij deze groeiende community van burgers, bedrijven en instellingen die biodiversiteit belangrijk vinden.

Frederik: “Onze commitment aan de missie van The Pollinators is pas een eerste kleine stap. We willen meer dan de Lowlander-drinker bewust maken van biodiversiteit en alles wat de natuur ons aan smaak biedt; ons doel is om het leefgebied van de vlinder en bij samen met The Pollinators substantieel te vergroten.” Dat doet Lowlander o.a. door komend voorjaar het aantal voedselbanken voor de Nationale Zaaidag met 50% te verhogen en in de zaaiperiode gratis zaden bij iedere webshopbestelling uit te delen. Frederik: “En het enige wat jij hoeft te doen is blijven genieten van een Lowlander bier, smaakt goed én doet goed!” Lowlander Organic Blonde Ale en 0.3% Organic Blonde Ale zijn o.a. verkrijgbaar bij Ekoplaza, Sterk, Lowlanders webshop en in de horeca.

Over de twee Organic Blonde Ales

Europa is de snelst groeiende markt voor biologische bieren en met de liefde voor de natuur in het bloed was het niet meer dan logisch dat Lowlander deze certificering graag aan het assortiment botanisch gebrouwen bieren toevoegt. De keuze voor twee blond bieren is logisch, aldus Frederik: “Het is een typische stijl voor de ‘Lage Landen’. Toegankelijk, herkenbaar en doordrinkbaar; net als al onze Lowlander-bieren. Bovendien leent deze stijl zich goed voor het brouwen met frisse en bloemige ingrediënten, wat natuurlijk perfect bij ons past.”

Lowlander Organic Blonde Ale is gebrouwen met frisse citroenschil en natuurlijk gezoet met een vleugje zomerse bloemenhoning. Met 4% abv is het een zacht en fris bier, met een subtiel zoetje. Smaakvol, verfrissend met lichte body; perfect voor het voorjaar. Lowlander Organic Blonde Ale werd recent bekroond met een bronzen medaille tijdens Dutch Beer Challenge.

Lowlander 0.3% Organic Blonde Ale is zacht en vol van smaak met een bloemige afdronk. Geïnspireerd op de bloeiende weiden en bermen – die belangrijk zijn voor het behouden van de biodiversiteit in ons land – is de 0.3% Organic Blonde Ale gebrouwen met wilde vlierbessen en wilde rozenbottel.

Over The Pollinators

The Pollinators is een betrokken en bevlogen community van ‘pollinators’ die streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten. Om goed te leven hebben bestuivers voldoende, gevarieerd en gifvrij voedsel nodig. Ook nestelplekken zijn belangrijk. The Pollinators willen graag dat zoveel mogelijk mensen dit weten, maar ook dat er actie ondernomen wordt. Daarom organiseren The Pollinators ludieke acties; activeren ze mensen om zelf aan de slag te gaan; zetten ze lokale initiatieven in het zonnetje en verbinden ze partijen die The Pollinators-missie delen.