Op vrijdag 19 april opent de Foodhall Breda officieel haar deuren. Mét de Bourgondische Bierkelder van Bas Schampers, waar de smaak van gerijpt bier centraal staat. De namen van restaurants zijn bekend gemaakt en in de voormalige Cinema Bioscoop werken alle ondernemers samen om dit unieke horecaconcept op tijd te starten. Dat sommige bieren met de tijd een ware smaakevolutie doormaken, dat bewijst de Bourgondische Bierkelder sinds 2016. Mits het bier onder de juiste condities bewaard wordt en met een flinke portie geduld ontstaan ware pareltjes van bieren.

Er is in de Foodhall nog één onthulling te doen. Naast de verschillende concepten op de begane grond van de Foodhall zal hier nog een uniek concept onderdeel van gaan uitmaken: de Bourgondische Bierkelder. Hier staat de smaak van gerijpt bier centraal. Tot op heden rijpt Bas Schampers, de initiatiefnemer van de Bierkelder, het bier in een klooster ergens in Brabant. Nu is het tijd voor de volgende stap. Omdat het klooster niet te bezoeken is voor klanten van de Bourgondische Bierkelder, ging Bas op zoek naar een locatie waar hij bierliefhebbers kan verwelkomen. Deze plek is gevonden: een kelder van de oude Casino Bioscoop, ook nog eens in de thuisstad van Bas. Deze kelder biedt de ideale omstandigheden voor het bier om te rijpen én hij kan hier exclusieve Bourgondische Bierproeverijen organiseren. Zo kan je als liefhebber de smaak van gerijpt bier beleven, tussen de bieren die daar er liggen te rijpen. Tevens leer je over de kunst van het bierrijpen. Welke bieren kan je laten rijpen? En waar moet je precies rekening mee houden als je dit doet?

Proef straks als eerste
Om de kelder volledig in te kunnen richten en proeverijen te kunnen organiseren, is de Bourgondische Bierkelder een crowdfunding gestart. Tijdens deze crowdfunding kan je niet alleen geld investeren in dit unieke concept, maar bijvoorbeeld ook een private tasting boeken of unieke relatiegeschenken aanschaffen. Samen met de horecaconcepten in de Foodhall, beloven het zeer bourgondische proeverijen te worden. Als het doelbedrag van €40.000,- euro gehaald wordt, zal de kelder deze zomer worden ingericht en in het najaar haar deuren openen voor het publiek. Waarschijnlijk een gouden toevoeging aan het toch al zeer Bourgondische concept van de Foodhall.

Meer informatie over de Bourgondische Bierkelder en de crowdfunding:
www.bourgondischebierkelder.nl/crowdfund