Sociale leerwerkbedrijven Brazzerie Abrona en brouwerij Maximus uit Leidsche Rijn gaan intensief samenwerken, waarbij Abrona uitsluitend nog voor het lokale bier van Maximus in haar horeca kiest. Ook op andere vlakken willen de bedrijven samenwerken door bijvoorbeeld elkaars producten aan te gaan bieden. Zowel Brazzerie Abrona, dat naast haar horeca & evenementlocatie een eigen bakkerij heeft, als Maximus onderstrepen hiermee het toenemende belang van het samen optrekken bij lokaal en sociale producten en diensten.

BraZZerie & Bakkerij Abrona, gevestigd in de voormalige boerderij Nyevelt in Vleuten-De Meern is een bijzonder horecabedrijf en bakkerij met 35 medewerkers dat mensen met een verstandelijke beperking ondersteuning biedt. De medewerkers werken onder begeleiding van professionele vakmensen in de bediening, de keuken, de eigen bakkerij, de facilitaire dienst en de administratie. Het werk geeft de medewerkers eigenwaarde, zelfstandigheid en persoonlijke groei en er worden trainingen gegeven om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Maximus is een onafhankelijke brouwerij geworteld in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Maximus brouwt ambachtelijke bieren en staat voor puur, doordrinkbaar en kwalitatief hoogstaand bier. Maximus wil een maatschappelijk verantwoorde, ‘groene’ brouwerij zijn, waarbij ‘samen’ het sleutelwoord is. Maximus is net als Abrona een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans krijgen om aan het werk te komen.