De nieuwe BrewDog-Bar die op vrijdag 13 oktober wordt geopend, is de eerste bar van BrewDog in Amsterdam en de tweede in Nederland. Eerder opende BrewDog al Rotterdam Outpost. Amsterdam wordt de 117e locatie van de Schotse bierbrouwerij. De bar op Amsterdam Centraal Station is onderdeel van een samenwerking met SSP, een toonaangevende exploitant van eet- en drinkgelegenheden op reislocaties. De eerste 100 mensen die binnenkomen, maken kans op een reis naar het BrewDog DogHouse Hotel Manchester, naast vele andere prijzen. 

Deze BrewDog bar is de eerste in Nederland met nieuwe franchise-exploitatiepartner SSP. Samen zullen ze het BrewDog barconcept ook naar Gatwick Airport brengen, dat later dit jaar wordt geopend. BrewDog Amsterdam Centraal heeft het klassieke industriële interieur en styling van het merk, neonreclame, groen gebladerte en een enorme glazen pui met uitzicht over het IJ. De locatie is de perfecte stop bij aankomst in of vertrek uit de stad. Een opvallend kenmerk in de bar is de afhaalbierkoelkast, genaamd TRAIN BEERS, boordevol bieren in blik van BrewDog en lokale ambachtelijke brouwerijen om mee te nemen.

De bar schenkt BrewDog-bieren, met hun ‘Headliners’ en seizoensgebonden bieren die in kleine oplage worden gebrouwen, naast een zorgvuldig samengestelde selectie lokaal ambachtelijk bier verdeeld over 15 bier taps. BrewDog Distilling Co zal een rol spelen in het assortiment sterke dranken en cocktails, en de bar biedt een ruime keuze aan wijnen en heerlijke koffie. BrewDog Amsterdam Centraal serveert de kenmerkende burgers, wereldberoemde kippenvleugels en pizza van de brouwer, naast de typisch Nederlandse bitterballen. Laat je verrassen door de vegetarische bitterballen en een ruim aanbod aan plantaardige gerechten van het merk.

James Brown, CEO van BrewDog Bars: “Amsterdam heeft altijd een levendige scene van ambachtelijke bieren gehad. We zijn zo enthousiast om de deuren te openen van onze fantastische nieuwe bar in het iconische Centraal Station. Of het nu gaat om reizigers die uit de trein stappen om Amsterdam te bezoeken, om inwoners van de stad of om reizigers die een treinbiertje pakken voor een verdere reis: we kijken ernaar uit iedereen in de bar te verwelkomen.”

Peter Hoekstra, Algemeen directeur van SSP NL: “BrewDog is een werkelijk schitterend merk met een geweldige reputatie waarvan we weten dat reizigers op Amsterdam Centraal er dol op zullen zijn. Onze samenwerking met het BrewDog-team hier in Amsterdam betekent dat we iets heel bijzonders hebben kunnen creëren dat een uitstekende volgende stap is voor zowel BrewDog als SSP.”

Peter Jagersma, Manager Exploitatie, NS Stations: “We zijn erg blij om samen met onze partner SSP te groeien en met BrewDog een nieuw merk op het station te verwelkomen. Amsterdam Centraal is niet alleen een reisknooppunt, maar ook een bestemming op zich voor passagiers, toeristen en lokale bewoners. Met deze samenwerking kunnen we onze klanten een plek bieden om te verblijven, elkaar te ontmoeten en samen te genieten op het station.”