Op donderdag 23 maart 2023 organiseert CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwers in Nederland, de 7e editie van haar jaarlijkse congres. Dit jaar vanuit het 1931 Congrescentrum in Den Bosch. Onder het thema: ‘Brewing Energy Efficient & Responsible’ helpt CRAFT bezoekers op weg met actuele, duurzame en sociale vraagstukken. De Dutch Craft Beer Conference is een jaarlijks terugkerend evenement, dat zich richt op het delen van kennis tussen brouwers onderling en tussen brouwers en leveranciers. Zowel leden als niet-leden van CRAFT zijn van harte welkom.

Denk hierbij aan het duurzaam en verantwoordelijk omgaan met grondstoffen en energie. Hoe doe je dat? Ook is er aandacht voor de werknemers in de brouwerijen. Wat werkt en hoe ga je goed en verantwoord met je personeel om? Het belooft wederom een interessant congres voor iedereen met een passie voor het brouwen dan wel leveren van bier.

Conference

De Dutch Craft Beer Conference is een jaarlijks terugkerend evenement, dat zich richt op het delen van kennis tussen brouwers onderling en tussen brouwers en leveranciers. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door een divers en boeiend programma met verschillende lezingen en workshops. Ook is er volop ruimte om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en te netwerken tijdens de informatiemarkt, de lunch of de afsluitende borrel. Bierbrouwers, eigenaren van brouwerijen, huurbrouwers, biersommeliers, StiBON studenten en bierleveranciers, iedereen is welkom.

Dagvoorzitter

Dagvoorzitter dit jaar is Perry de Man. Hij is veelzijdig en werkt als DJ, kok, bij De Toko Rotterdam, Falafval en 24Kitchen. Samen met Craft maakte hij de documentaire ‘Op zoek naar smaak’. Hij is zeer goed bekend in de culinaire wereld en het brouwen van bier zowel toen als nu. Een betere dagvoorzitter kun je je niet wensen voor de Dutch Craft Beer Conference 2023.

Programma en informatiemarkt
CRAFT biedt net als voorgaande jaren een zeer divers en interactief dagprogramma. Bezoekers krijgen de ruimte om allerlei informatieve en interactieve sessies bij te wonen. Je kunt als bezoeker aan dit congres zelf kiezen waar je heen wilt en welke kennis je mee naar huis wilt nemen. Zo kunnen bezoekers die workshops/lezingen volgen die voor hen interessant zijn. Naast een inspirerend programma is er ook een informatiemarkt. Hier presenteren weer tientallen binnen- en buitenlandse leveranciers van brouwdiensten en -producten zich. Bezoekers kunnen de hele congresdag de diverse stands bezoeken. Leveranciers hebben interessante aanbiedingen en beantwoorden vragen van bezoekers. Hier vind je het hele congresprogramma.

Sociaal programma
Na het grote succes van vorige jaar is er ook weer het sociale programma. De middag en avond vóór het congres (22 maart) kun je als bezoeker genieten van wat ’s-Hertogenbosch én bier te bieden hebben. Er wordt gestart met een bierproeverij en rondleiding bij Stadsbrouwerij van Kollenburg. Te voet gaan ze daarna naar de Bossche Brouwers voor een heerlijk bier-spijs diner. Er zijn 50 plaatsen beschikbaar en vol=vol. Meer informatie vind je hier.

Nieuw: 2 tickets gratis!

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van CRAFT. Dit geldt zowel voor het congres van 23 maart 2023 als voor het sociaal programma van 22 maart. Voor dit laatste geldt wel Vol = Vol. Dit jaar bieden ze CRAFT-leden de eerste twee tickets gratis aan! Extra kaarten kosten leden daarna slechts €50,-. Meer informatie over kosten en aanmelden vind je op website van CRAFT. CRAFT hoopt tijdens dit congres veel mensen met een passie voor het brouwen van bier te mogen ontmoeten.