De nieuwe Barrel Aged-series nr. 6 en 7  van Bronckhorster Brewing Company zijn gepresenteerd. In Bourbon-vaten heeft Bronckhorster Brewing Company hun Angus Tripel van 10,5% laten rijpen. Nr. 6 heeft 5,5 maand gerijpt op Heaven Hill-vaten en nr. 7 heeft ruim een half jaar gerijpt op Woordford-vaten. 

Sinds enige tijd heeft Bronckhorster Brewing Company een Barrel Aging kamer in de Brouwerij gecreëerd. In deze afgesloten en donkere kamer liggen hun bieren op diverse gedistilleerd-vaten in alle stilte en liefde te rusten. Ze gebruiken voornamelijk hun standaard bieren om te ‘barrel agen’, hierbij kun je denken aan de Angus Tripel, Midnightporter, Nightporter, Brok in de Keel maar verrassend genoeg ook hun Saison Nouvelle. De rijping op de vaten geeft een extra dimensie en toevoeging aan het bier. Absolute aanraders voor de liefhebbers! 

De net gepresenteerde Barrel Aged Serie no. 6 is de Angus Tripel. De frisse en hoppige tonen die dit bier al van zichzelf heeft, passen perfect bij de Heaven Hill (Bourbon) vaten waarop deze tripel zes maanden heeft liggen rijpen. Het Bourbon vat – gemaakt van Amerikaans Eiken – kenmerkt zich door de intense smaken die het vat afgeeft. Hierbij kun je denken aan aroma’s van kaneel, karamel en cacao. Dit bier met 10,5% alcohol (met nagisting in de fles) is een heerlijke afsluiter van de avond.

De Barrel Aged Serie no. 7 heeft net zoals nummer 6 gerijpt op Bourbon-vaten. Echter heeft deze tripel ruim een half jaar gerijpt op Woodford-vaten. De uitkomst is zeer zeker bijzonder te noemen. Een werkelijke smaakbom vol met tonen van vanille, karamel en cacao. De smaak die dit houten vat afgeeft is een perfecte toevoeging aan dit mooie bier van 10,5%. Een heerlijk bier dat gedronken kan worden als slaapmutsje, maar zich ook perfect leent om in de kelder verder te rijpen.