Voor de veertiende keer op rij organiseert Brouwerij 3 Fonteinen in Lot, bij Beersel (B), haar Open Bier Dagen. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september 2022 staat de brouwerij garant voor plezier en vertier. Traditiegetrouw verwelkomt de lambiekbrouwerij en geuzestekerij lokale en (inter)nationale lambiekbierliefhebbers voor een goed glas lambiek, geuze, kriek of ander lambiekbier. De toegang tot het evenement is gratis, dus ook voor de recreatieve fietser of wandelaar die in de buurt is, is het een uitgelezen tussenstop op de route

 Op het terras kan men zowel nieuwe bieren als gekende klassiekers uit het 3 Fonteinen-gamma proeven. De aanwezige foodtrucks combineren dit met een lekker hapje tussendoor, er is voor elk wat wils. Ook aan koffie en andere non-alcoholische dranken werd gedacht. Wie graag thuis nageniet van dit lokaal streekproduct of er iemand anders blij mee wil maken, kan in de winkel terecht voor een mooie fles of 3 Fonteinen-merchandise.  

Ook aan kinderanimatie geen gebrek. Drie dagen lang kunnen kinderen zich uitleven op het springkasteel en met enkele reuzenspellen. Voeg hier nog kindergrime aan toe, en de jongste fans zijn helemaal in de wolken.  

Zaterdag zorgt de Koninklijke fanfare van Lot voor een muzikale noot en wie het zondag graag eens opneemt tegen de Beerselse petanqueclub zakt best ook af naar de lambik-O-droom. Tot slot organiseren ze drie dagen lang om 14.00u en 17.00u een vrije rondleiding. Deze is kosteloos en u hoeft zich hier vooraf niet voor in te schrijven.

Over Brouwerij 3 Fonteinen   
Brouwerij 3 Fonteinen is een van de laatste traditionele lambikbrouwerijen en authentieke geuzestekerijen. Diepgeworteld in de Zennevallei en het Pajottenland, hun geschiedenis, culturele tradities en terroir. Bijna 140 jaar pure ambacht, passie en kwaliteit en met een toekomstvisie gestoeld op lokale biologisch geteelde oude graansoorten, een netwerk van fruitboeren en families met wilde Schaarbeekse kriekelaars en andere oude fruitbomen. En een intense samenwerking met andere ambachtslieden rond een levende beleving van échte lambikbieren.