Inspelend op de alcoholvrije trend en de welbekende januarivoornemens lanceert Brouwerij Achouffe deze maand: een alcoholarme Chouffe. Verfrissend, smaakvol, kruidig, met de typische fruitigheid die we van de Chouffe-bieren gewend zijn. Daarnaast alcoholarm waardoor het op elk moment, en zeker in de goede voornemensmaand januari, gedronken kan worden. CHOUFFE 0.4% kan vanaf deze maand geproefd worden in Nederland en is beschikbaar in 33cl fles.

Genieten van een Chouffe, is genieten van een gezellig moment met vrienden. Dankzij de nieuwe, CHOUFFE 0.4%, kan iedereen meegenieten van een lekker verfrissend speciaalbier. Samen proosten na een sportieve activiteit, tijdens een middag spelletjes spelen of wanneer je de volgende dag een belangrijke werkafspraak hebt. Het kan perfect dankzij de lichte, alcoholarme Chouffe. Niet geheel onbelangrijk, je drinkt het nieuwe bier zonder aan smaak in te leveren want deze CHOUFFE 0.4% smaakt even lekker en wordt gebrouwen met net zoveel passie en knowhow. In tegenstelling tot de andere speciaalbieren wordt er tijdens het brouwen gebruik gemaakt van speciale gistsoorten waardoor het alcoholgehalte op 0.4%* blijft. 

*In de Belgische wetgeving worden alle bieren met minder dan 0.5% alcohol als alcoholvrij beschouwd. De nieuwe Chouffe bevat 0.4% alcohol en omdat de brouwerij in België staat geldt, ook als het bier in Nederland verkocht wordt, de Belgische wetgeving. In Nederland communiceert Chouffe transparant het alcoholpercentage, om hier geen verwarring over te laten ontstaan.

Met de typische smaak van Chouffe

Sprankelend en licht gesluierd schittert het bier in het glas. De goudblonde kleur wordt gesierd door een parelwitte en stevige schuimkraag. In de neus merk je dat dit bier naast gerst ook met tarwe gebrouwen wordt, vooral dankzij enkele frisse granige aroma’s. Vrijwel meteen ruik je ook een kruidig accent, het typische en herkenbare aroma van Chouffe. In de smaak ontdek je een verfrissend en dorstlessend alcoholvrij gerstenat. Vooral de frisfruitige body, waarin ook een zachte bitterheid naar voren komt, is een aangename verrassing. Afsluitend vloeit de lichte bitterheid uit in een eerder droge afdronk. Evenwichtig, rins en verfrissend. Kortom met dit bier heb je een zeer geslaagd alcoholarm bier in je glas. 

Tasting Notes

Stijl: Blond alcoholarm Belgisch bier

Kleur: Een helder bier met goudblonde kleur en een parelwitte en stevige schuimkraag

Aroma: Verfrissend en smaakvol met fruitige tonen en het typische kruidige accent van de Chouffe speciaalbieren

Alc %: 0.4 

Serve: met 6°C

CHOUFFE 0.4% kan vanaf nu geproefd worden in Nederland en is beschikbaar op 33cl fles. Vanaf januari is het beschikbaar in 400 horecazaken en vanaf maart ook verkrijgbaar in de supermarkt.

Over Chouffe

Het verhaal van brouwerij Achouffe, de makers van het Belgische Chouffe-bier, begint eind jaren ’70 in de Vallei der Feeën. Zwagers Pierre Gobron en Chris Bauweraerts starten met het brouwen van bier, in de garage van Chris’ schoonmoeder. Het eerste brouwsel van 49 liter zag het licht in 1982. Wat begon als hobby werd al snel een volwaardige brouwerij met een productie van 3.400 tot 5.000 hectoliter per jaar in 1992. De bieren La Chouffe en Mc Chouffe werden toen uitsluitend in flessen van 75cl en vaten van twintig liter geleverd, pas in 2009 kwamen ook flesjes van 33cl op de markt. Met de brouwerij breidde ook het assortiment uit. Na Chouffe Bok volgden onder andere Cherry Chouffe, Chouffe Soleil, en N’Ice Chouffe. Zie ook Chouffe.com