Met gepaste trots maakte De Prael bekend dat, na de succesvolle uitbreiding in Amsterdam en Den Haag, nu ook de deuren worden geopend aan het Boterdiep in Groningen. Dit betekent nog meer mensen aan het werk en meer bier! Sociaal De Prael gelooft in een arbeidsmarkt die toegankelijk is voor iedereen en dat iemand met mentale of andere problemen mee moet kunnen doen. Bier van De Prael is hiervoor de oplossing. 

Brouwerij De Prael werd door Arno en Fer opgericht in 2001 voor mensen die op de één of andere manier moeilijker aan het werk kunnen komen. Het doel van de brouwerij is allereerst om heerlijk bier uit de kraan te laten stromen, maar daarmee ook vooral werkplekken te creëren voor mensen die op de arbeidsmarkt steeds buiten de boot vallen. De Prael vindt namelijk dat iedereen een kans verdient. 

Het land in

De Prael is niet zomaar een brouwerij, maar een brouwerij met een missie. Met proeflokalen en brouwerijen waar mensen kunnen werken wil De Prael het gat in de arbeidsmarkt dichten. En gasten laten genieten van bijzondere bieren en lekker eten. Groningen is de vierde locatie waar mensen in betaalde en onbetaalde dienstverbanden werken vanuit deze visie. De Prael Groningen werkt samen met WerkPro, een overkoepelende organisatie van sociale ondernemingen waar mensen naar werk worden begeleid. De Prael en WerkPro delen het geloof in een arbeidsmarkt voor iedereen. Dat WerkPro ruime ervaring heeft in de horeca, maakt de samenwerking extra kansrijk. In een schitterend pand met een bijzonder binnenplein op loopafstand van Grote Markt en Martinitoren, komen mens en bier samen. Medeoprichter Arno Kooy: “Met De Prael Groningen willen wij een levendige en sociale plek creëren.” 

En meer 

Elke 2.000 liter bier die De Prael brouwt, afvult en verkoopt staat garant voor één werk- en leerplek. Bier van De Prael helpt dus mensen direct aan het werk en zorgt voor meer helden op de werkvloer van De Prael. Iedereen die bij De Prael werkt krijgt namelijk de kans om een opleiding te volgen en een vak te leren. Doe jij ook mee? Dankzij jou zijn we een biertje dichter bij een inclusieve arbeidsmarkt.