Brouwerij Haacht heeft beslist om de financiële steun aan haar horecahuurders te verlengen. Eerder al ging de brouwerij over tot volledige kwijtschelding van de huurgelden tussen 13 maart en 5 april, en na 6 april scheldt ze 2/3e van de huur kwijt. Met deze nieuwe steunmaatregel – die van kracht blijft tot nader bericht – hoopt Brouwerij Haacht haar horecaondernemers verder zuurstof te geven om de crisis te overbruggen.

“Als brouwerij richten we ons voornamelijk op horecaservice in de breedste zin van het woord”, verklaart commercieel directeur Sam Van Wichelen. “We leven in deze zware tijden dan ook enorm mee met al onze horecaondernemers. Aangezien het onduidelijk is hoe lang ze hun deuren nog moeten sluiten, hebben we beslist om onze steun verder te zetten. Meedenken met onze ondernemers is essentieel voor ons. Wij zorgen doorheen het jaar bijvoorbeeld al voor gratis reiniging van de leidingen bij onze gediplomeerde klanten, wat we zullen blijven doen. Bovendien zullen we de dranken die tijdens de crisis vervallen crediteren.”

De huurders van Brouwerij Haacht zullen vanaf 6 april maar 1/3e van de huur verschuldigd zijn. De brouwerij neemt voor de eigen panden 2/3e van de huur ten laste. Voor de panden die Brouwerij Haacht onderverhuurt, heeft de brouwerij voorgesteld dat de eigenaar 1/3e  van de hoofdhuurprijs laat vallen. De brouwerij neemt dan het verschil ten laste. Dit voorstel wordt nog verder besproken. Sam Van Wichelen: “Uiteraard heeft COVID-19 ook een enorme impact op onze eigen activiteiten. Toch hopen wij dat we onze horecaondernemers, met deze aanzienlijke reductie van één van hun grootste kostenposten, zo goed mogelijk bijstaan om deze periode van omzetverlies te overbruggen.”