Brouwerij Hedonis, tot voor kort bekend als Hedonis Ambachtsbier, sleepte maar liefst drie medailles in de wacht op de European Beer Challenge in Londen. Het bier ‘Excuse Me While I Kiss My Stout’ won goud, ‘Ouwen Duiker’ en ‘Suzanne’ kregen zilver. “We namen voor het eerst deel aan de wedstrijd met onze drie bieren en zijn dan ook heel vereerd dat ze meteen alle drie met een medaille bekroond worden”, klinkt het bij marketingverantwoordelijke Jasper Stragier.

“Het wordt een drukke zomer, want we zijn met Hedonis volop aan het verhuizen naar onze nieuwe locatie, in Michelbeke (Brakel). We zijn momenteel bezig met de installatie van onze nieuwe brouwzaal, gistingstanks en bottelarij. Een serieuze investering voor ons, de medailles zijn dus een leuke extra en een mooie erkenning voor het werk van brouwer/eigenaar Leopold De Ketelaere”, vervolgt Jasper.

De bieren

Bij Hedonis worden drie vaste bieren gebrouwen, aangevuld met seizoensbieren in zomer of winter. Het bier Ouwen Duiker is een American pale ale met een alcoholgehalte van 7%. Excuse Me While I Kiss My Stout is een dry stout met een laag alcoholgehalte van 5,4% en Suzanne is een suikervrije saison met een alcoholgehalte van 5%. Alle bieren zijn niet-gepasteuriseerd.

Brouwerij Hedonis

Hedonis is actief sinds 2015. Op de nieuwe plek in Brakel komt een brouwerij die toegankelijk is voor het publiek en vanaf 2023 is er ook een zomerbar/terras waar bezoekers kunnen genieten van de verschillende bieren van Hedonis. De eigen brouwinstallatie zal ook meer creatieve mogelijkheden bieden voor speciale bieren en limited editions. Vooral door de ligging, in het hart van de Vlaamse Ardennen en bovendien langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen, hoopt Hedonis ook een ontmoetingsplaats te worden voor fietsers en wandelaars in de streek.