Brouwerij Homeland, de duurzame, Amsterdamse bierbrouwer, heeft al een rijk scala aan unieke bieren op zijn naam staan en staat nu op het punt om daar een bijzondere biercreatie aan toe te voegen: Donderbus. Brouwerij Homeland presenteert een gedurfd en verrassend bier dat liefhebbers van pindakaas, chocolade en donkere, rijke smaken zal verleiden. Donderbus is een Pastry Stout, een biercategorie die  bekend staat om zijn donkere en zware karakter. Het bier doet zijn naam eer aan, want de smaken in het bier doen denken aan heerlijke gebakjes en desserts.

Nautische Donderbus  
Alle bieren van Brouwerij Homeland hebben een naam afkomstig uit de nautiek, niet zo gek met een brouwerij gelegen op het Amsterdamse Marineterrein. Zo is een Donderbus een historisch handwapen dat vooral door piraten op schepen gebruikt werd. In lijn met de rest van de bieren van Brouwerij Homeland, brengt Donderbus een explosie van smaak. Vergelijkbaar met het krachtige geluid dat vrij komt bij gebruik van een Donderbus op het water.

Donderbus is gebrouwen met pure en echte ingrediënten, op een goed doordachte manier: met een unieke mix van donkere, gekarameliseerde en geroosterde gerst, haver, tarwe, lactose, water en gist. Maar écht onderscheidend aan dit exclusieve bier is de toevoeging van pure pindakaas (maar liefst 50 kg) en cacao nibs (na vergisting). Voor dit bier wordt namelijk 100% pindakaas gebruikt zonder toevoegingen, waardoor de authentieke smaak van pinda’s optimaal tot uiting komt. De hartige, nootachtige smaak en romige textuur van de pindakaas in combinatie met het karakteristieke profiel van bier geeft Donderbus zijn unieke smaakprofiel.

Hollandse lekkernijen          
Donderbus is gebrouwen uit liefde voor de Pastry Stout-stijl en geïnspireerd op typisch Nederlandse delicatessen. Bierbrouwer Wietse Postma legt uit: “Er zijn immers maar weinig zoetigheden die méér Nederlands zijn dan een boterham met pindakaas (en hagelslag).” Postma vervolgt: “Deze Hollandse klassieker in combinatie met Reese’s Peanut Butter Cups, de Amerikaanse favoriet, zijn de inspiratie voor dit gedurfde bier.”

Lancering tijdens Stoutfest
De exclusieve Donderbus is vanaf donderdag 16 november verkrijgbaar in de webshop van www.brouwerijhomeland.nl. Tijdens het Stoutfest bij Poesiat & Kater, op zaterdag 18 november wordt Donderbus feestelijk geïntroduceerd. Ontdek samen met andere bierliefhebbers deze unieke smaakbeleving en geniet van de krachtige knal van Donderbus – een eerbetoon aan zowel de piraten van weleer, als aan de onconventionele wereld van craftbrouwen.