Bierbrouwerij Kees uit Middelburg financiert in korte tijd succesvol 150.000 euro via CrowdAboutNow. Binnen 24 uur wist de brouwer 115 van zijn fans te activeren om mee te investeren in verdere groei en verduurzaming van de brouwerij. Dit is de vierde crowdfunding die Brouwerij Kees via het platform start. Kees Bubberman heeft een ontzettend sterke achterban en grote groep fans, die samen met hem de brouwerij tot een succes willen maken.

Brouwerij Kees is opgericht in 2014, door brouwer Kees Bubberman. Na jarenlange ervaring als chef-kok en amateur-brouwer begon hij in dat jaar zijn eigen brouwerij. De brouwerij staat bekend om zijn vakmanschap en unieke bieren vol karakter, onder andere zijn bier Hazy Sunrise en Export Porter vielen afgelopen jaren in de prijzen. In de afgelopen 10 jaar heeft de brouwerij snel naam gemaakt in binnen- en buitenland. 

Verduurzaming en groei
Nu staat Brouwerij Kees op het punt om de productiecapaciteit te verhogen, het team uit te breiden en duurzame innovaties door te voeren. Met de succesvolle crowdfunding liggen er plannen om in het gehele productieproces stappen te maken op het vlak van duurzaamheid. “We investeren in een stikstofgenerator waarmee we het gebruik van CO2 met 95% kunnen verminderen, ook stappen we over op digitaal geprinte blikken waarmee we zorgen voor minder plastic in ons dierbare milieu!”, aldus Bubberman. Om verder te groeien investeert Bubberman onder andere in marketing om te zorgen voor meer bekendheid onder bierliefhebbers. 

Binnen 24 uur succesvol
De crowdfunding op CrowdAboutNow was binnen 24 uur een succes, met 115 investeerders werd in korte tijd het maximale bedrag van 150.000 euro opgehaald. Dit getuigt van een sterke achterban, aldus Mark Laagewaard, oprichter van CrowdAboutNow: “De crowdfunding-campagnes van Kees Bubberman zijn altijd in korte tijd een succes, hij heeft een hele sterke groep fans om zijn brouwerij heen gebouwd die samen met hem de brouwerij tot een succes willen maken. We zijn trots hier onderdeel van te mogen zijn. Gefeliciteerd Kees en team!” 

Het is niet de eerste keer dat Brouwerij Kees samenwerkt met CrowdAboutNow voor de financiering, dit was zijn vierde crowdfunding op het platform. Zijn eerste crowdfunding was in 2015 om een Russian Imperial Stout te brouwen, een zwaar en bijzonder bier met een alcoholpercentage van 15%.