De oer-Haagse brouwerij Kompaan heeft trots aangekondigd dat hun bier, Paradise Weizen, de tweede plaats heeft gehaald in de categorie Weizen bij de Dutch Beer Challenge 2024. De Dutch Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in Nederland, werd in 2014 opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur. De eerste editie van de Dutch Beer Challenge vond in 2015 plaats in Rotterdam. Sindsdien groeide de wedstrijd uit tot één van de belangrijkste van de Lage Landen.

“Deze erkenning van de Paradise Weizen is als kers op de taart voor al het keiharde werk van ons team”, zegt Jasper Langbroek, één van de oprichters van Kompaan in Den Haag. “Het is een bevestiging van onze toewijding aan het brouwen van onze bieren en onze passie voor het vak.”

Paradise Weizen is speciaal gebrouwen voor het zomerseizoen. Dit bier, dat bekend staat om zijn exotische smaak door paradijszaad en aroma’s van cocos en vanille, heeft indruk gemaakt op de jury met zijn zomerse twist en het karakteristieke weizen-profiel. Kompaan bier staat bekend om zijn zes vaste core-range bieren, maar brengt ook met regelmaat nieuwe bieren uit. Per maand lanceren ze nieuwe seizoensbieren, van Barrel Aged-varianten tot intens fruitige NEIPA’s. Er is voor ieder wat wils. Deze voortdurende innovatie en diversiteit weerspiegelen hun streven naar vernieuwing en het aanbieden van unieke smaakervaringen aan bierliefhebbers. Voor meer informatie over Kompaan Dutch Craft Beer Company en hun bieren, kun je terecht op de site van www.kompaanbier.nl.