Met de Kerstdagen in aantocht en de horeca nog steeds gesloten is er in coronatijd weinig te beleven. Om iedereen toch een beetje dat Disneyland-, Efteling- en wintercircusgevoel te geven, heeft Brouwerij Maximus in Utrecht (Leidsche Rijn) haar ‘Maximus eXperience Fun Walk!’ geopend. Dit is een mini pretpark voor groot & klein waar je letterlijk kunt funshoppen en een vrolijke tocht maakt langs lachspiegels, aan een bier-rad-van-fortuin draait en je ‘six-pack’ kunt laten zien.

Met deze en andere attracties wil Maximus haar bezoekers in deze grijze tijd toch een beetje een pretparkgevoel en een glimlach meegeven. En bij weinig tijd kunnen bezoekers zonder ‘Fast-Pass’ naar de brouwerijwinkel doorlopen. De Fun Walk is in ieder geval tot het einde van het jaar geopend. Ewald Visser, directeur van Maximus Brouwerij: “Wij zijn een brouwerij die het af en toe net even anders doet. Bij ons zit mensen gezellig samenbrengen in het DNA. Dat gaat helaas nu even niet, maar we willen met onze Fun Walk creatief zijn en toch enig vertier brengen in deze coronatijd. Voor ons allemaal hopen we dat deze periode snel achter ons komt te liggen, maar tot het zover is gaan we er het beste van maken.”

‘Schotten’
De attractie past ook bij een nieuwe serie bieren die Maximus dit jaar onder de naam Circus Maximus uitbracht. De brouwerij wil haar klanten graag blijven verrassen. Zo werden in het voorjaar, na het invoeren van de strikte corona-maatregelen, o.a. letterlijk veilige ‘Schotten’ tussen de terrastafels aangebracht. Dit door het plaatsen van de Schotten van de Saint Anthony Pipe Band voor de gelegenheid in vol ornaat met kilt en doedelzak.