Brouwerij Nevel uit Nijmegen heeft de Mitra Award ‘Het beste Bier van Nederland 2021’ gewonnen tijdens de Dutch Beer Challenge met hun bier Meander, een houtgerijpt wild blond bier met rabarber en zwarte bessenblad. Achter de schermen is de brouwerij druk bezig om de volgende stap te kunnen zetten door middel van een crowdfunding. Medio juni gaan ze online met hun crowdfunding via CrowdAboutNow. Ze hebben financiering nodig om hun groei door te kunnen zetten, maar ook voor de verhuizing eind dit jaar.

“Ons huidige pand wordt eind 2021 gesloopt, dus we moeten noodgedwongen elders uitwijken. We kunnen alle hulp hard gebruiken.” – aldus Mattias Terpstra van Nevel. Meander bier won de gouden medaille in de categorie ‘Sour-Brett’ en was van alle ingezonden bieren dit jaar hét bier met de meeste punten. Meander mag zich een jaar lang ‘Het Beste Bier van Nederland’ noemen.

De prestigieuze prijs Mitra Award het Beste Bier van Nederland 2021 werd bekend gemaakt tijdens de start van de 9e editie van de Week van het Nederlandse Bier op 27 mei. Op woensdag 22 april 2021 vond in Rotterdam de zevende editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. Maar liefst 150 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 539 bieren ingestuurd. Het is Nevel Meander die dit jaar de overall prijs ‘Het Beste Bier van Nederland’ wint. Brouwerij Nevel is een microbrouwerij en staat bekend om hun wilde en zure bieren. Bieren met een sterk herkenbaar karakter en uitdagende smaken. Deze brouwerij werkt veelal met duurzame en lokale ingrediënten zoals wild geplukte kruiden, fruit, boombast en zelfs groenten. Het is niet de eerste keer dat Meander in de prijzen valt. Eerder dit jaar heeft het ook de lokale competitie gewonnen en is het nummer #1 geworden tijdens de Nijmeegse Bierfeesten.

Een nieuwe mijlpaal

Ontzettend blij en trots is eigenaar en oprichter Mattias Terpstra. “Het maakt me echt super trots. Niet alleen omdat het ons eigen bier is, maar ook omdat het een wild en zuur bier is. Een biersoort die niet typisch is, en in de markt nog weinig bekendheid geniet. Het is onze visie om de wereld te laten zien dat je ook fantastische bieren kunt maken op een duurzame, lokale en natuurlijke manier. Dat we deze prijs hebben gewonnen is een extra bevestiging dat we op de juiste manier bezig zijn.”

Ben je benieuwd naar Meander, de overige bieren of het verhaal van Nevel? Ga naar www.nevel.org voor meer informatie.