Brouwerij Noordt heeft op 25 september de Rotterdamse Ketelbinkie ondernemersprijs gewonnen. Zo meldt RTV Rijnmond. Eigenaar Peter Rouwen was bij de ontvangst van de trofee duidelijk geëmotioneerd en kon even geen woord uitbrengen. De bierbrouwer is de 35e winnaar van de Rotterdamse Ketelbinkieprijs, die werd uitgereikt door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. De prijs is bedoeld voor jonge, Rotterdamse ondernemers die op een originele manier Rotterdam op de kaart zetten. 

Brouwerij Noordt is een bierbrouwerij en taproom in een voormalige brandweerkazerne in het Oude Noorden. Met louter zelfgebrouwen bieren als Noordtsingle 4,5%, Herrie 4,0 % en Bitter Blondt 6,0% met achter de naam soms gewoon een Rotterdamse ‘t’ en fraaie etiketten. De andere genomineerden waren Studio RAP en TEUbooker. Studio RAP, gevestigd op het voormalige RDM-terrein op Heijplaat, pioniert met robotarchitectuur. Het is een ultieme vorm van digitalisering in de wereld van de bouw. TEUbooker laat klanten digitaal kijken welke containers in de haven beschikbaar zijn en dat meteen afstemmen met de diverse operators. Het is online containervervoer op maat.

Rouwen is enorm blij met de ondernemersprijs. Hij was jarenlang erg druk met het realiseren van zijn droom. “Als je dan zo’n prijs wint, is dat extra emotioneel. Ik heb internationale prijzen gewonnen met die bieren, maar die zijn allemaal van tafel afgeveegd door deze prijs”, zegt Peter Rouwen van Brouwerij Noordt. 

Droom waargemaakt

In 2013 kocht Rouwen een oude brandweerkazerne in Rotterdam-Noord. Twee jaar later opende hij zijn bierbrouwerij die inmiddels één van de succesvolste van de stad is. Al eerder viel hij in de prijzen, maar het ontvangen van de Rotterdamse Ketelbinkie ziet hij als een kroon op zijn werk. De bierbrouwer kon bij de feestelijke uitreiking door burgemeester Aboutaleb zijn tranen niet bedwingen. “We hebben veel moeten doen de afgelopen drie jaar. Het was een lange weg. Ik ben zelf weinig thuis geweest. Iedereen heeft meegewerkt om mijn droom waar te maken. Ik ben daar erg dankbaar voor.” 

De Ketelbinkieprijs is bestemd voor een Rotterdamse ondernemer of organisatie, die zich in het afgelopen jaar op originele en/of innovatieve wijze heeft geprofileerd, waardoor het Rotterdamse karakter duidelijk op de kaart is gezet. Rotterdamse bedrijven met minder dan 50 werknemers komen in aanmerking voor de prijs. De geleverde prestatie dient een positief effect te hebben op de nationale en/of internationale uitstraling van de stad Rotterdam. De onderneming mag niet ouder zijn dan 7 jaar. De prijs werd dit jaar voor de 35e keer uitgereikt.

Groeiend en bloeiend

Juryvoorzitter Bas Janssen vindt niet alleen het bier echt Rotterdams, maar ook het bedrijf zelf. “De brouwerij is sociaal verbindend in een omgeving die helemaal groeiende en bloeiende is: Rotterdam Noord. Brouwerij Noordt speelde op een hele positieve manier in op onze emoties. Wij dachten: dit is zo Rotterdams. Terechte winnaar.”

Foto: Radio Rijnmond