Brouwerij Oedipus start met een online radioserie, Radio Oedipus. Het Amsterdamse biermerk gaat in gesprek met lokale en internationale smaakmakers die hen inspireren. Uiteraard gaat het over bier, maar ook over muziek, cultuur en andere onderwerpen die spelen in de stad. De eerste try out sessies van Radio Oedipus zijn nu te beluisteren. 

“Met Radio Oedipus gaan we op ontdekking naar verschillende werelden die we samen willen brengen”, zegt Tristan Spits, Oedipus Head of Studio. “We bespreken uiteenlopende onderwerpen met mensen die ons inspireren – zowel vanuit ons eigen netwerk als daarbuiten. De ene show kan gaan over inclusiviteit in de bierwereld, de andere hoe het is om stadsboer in Amsterdam te zijn. We willen dat Radio Oedipus toegankelijk is – het is zeker niet alleen voor bierkenners.” Elke vrijdag is er een nieuwe try out sessie van de show te beluisteren op oedipus.com/radio/.

De eerste try out sessies

In de eerste aflevering duikt host Danny Walker in de wereld van kombucha met Nicolas Adam van Leave Your Sword. Co-host van de show is medeoprichter en hoofdbrouwer Sander Nederveen. In de tweede aflevering spreekt Danny in gezelschap van co-host Simon Parrot (The Beef Chief) chef Andres Jara over sustainability in de voedselindustrie en hoe het is om een stadsboer te zijn. “We hebben er bewust voor gekozen om onze try out sessies vanaf het begin te delen met het publiek,” zegt Tristan Spits. “We vinden het belangrijk om onze community te betrekken bij de ontwikkeling van de show.” Deel je feedback met Oedipus via radio@oedipus.com.

Beluister de eerste try out sessies op oedipus.com/radio/.

Guest mix

Iedere show wordt afgesloten met een guest mix. De eerste guest mix is gedaan door Pål / Secam. Dit dj duo is vanaf het begin resident van de Fresh Beer Fridays bij de Oedipus Taproom en staat bekend om zijn eclectische mix. Inspiratie voor deze mix is opgedaan tijdens recente trips naar Portugal en Zuid-Afrika.

De tweede guest mix is gedaan door Palo Santo Discos. Een dj met platentassen gevuld met muziek van alle continenten. Ook Palo Santo Discos is een resident DJ van Oedipus. Hij heeft een selectie van deuntjes samengesteld, rechtstreeks vanuit zijn woonkamer. Verwacht obscure en spannende geluiden van dichtbij de evenaar.