19 december 2018 staat voortaan als een mijlpaal in de geschiedenis van Brouwerij Omer Vander Ghinste. Voor het eerst in het bestaan van de brouwerij werd meer dan 100.000 hectoliter bier per jaar gebrouwen. De brouwerij werd in 1892 opgericht door Omer Vander Ghinste in Bellegem en heeft sindsdien steeds een gestage groei gekend. Midden 2018 werd de nieuwe, moderne brouwzaal in gebruik genomen. Deze nieuwe brouwzaal, die de oude brouwzaal uit 1947 vervangt, laat het toe de capaciteit uit te breiden.

Terwijl Brouwerij Omer Vander Ghinste 20 jaar geleden nog hoofdzakelijk een regionale pilsbrouwerij was, is de brouwerij nu uitgegroeid tot een nationale speciaalbierbrouwerij met internationale ambities. Het blonde karakterbier OMER. Traditional Blond heeft voor een versnelling in de groei van de brouwerij gezorgd. Het in 2016 gelanceerde bier Tripel LeFort zorgde voor een extra versnelling door in 2018 de gouden medaille te veroveren op de twee belangrijkste bierwedstrijden ter wereld als ‘Beste Tripel’. De mijlpaal ‘100.000 hectoliter’ per jaar is dan ook de bekroning op het harde werk van het volledige team van Brouwerij Omer Vander Ghinste.

Investeringen

Midden 2018 werd de nieuwe, moderne brouwzaal in gebruik genomen. Deze nieuwe brouwzaal, die de oude brouwzaal uit 1947 vervangt, laat het toe de capaciteit uit te breiden. In de brouwerij, in het centrum van Bellegem, investeert men verder in gisting, lagering en een nieuwe bottelarij zodat het volledige productieproces in de historische gebouwen, waar het in 1892 begon, plaatsvindt. Daarnaast wordt in Zwevegem een nieuw logistiek centrum opgericht. Met deze investeringen kan de brouwerij de consistente kwaliteit van de bieren verder garanderen.