Brouwerij Rodenbach is 200 jaar jong. In 1821 hielden Alexander, Ferdinand Gregoor, Pedro en Amalia Rodenbach de Roeselaarse brouwerij boven de doopvont. Anno 2021 is Rodenbach dé wereldreferentie in Vlaams roodbruin bier. Rodenbach is uitgegroeid tot een echte klassieker binnen het Belgisch bierpatrimonium en wordt in binnen- en buitenland geroemd omwille van haar unieke smaak die mede tot stand komt door rijping op één van de 294 legendarische eikenhouten foeders. Ruim 137 medailles behaald op toonaangevende bierwedstrijden bevestigen de topkwaliteit. Naar aanleiding van deze verjaardag verschijnt het rijkelijk geïllustreerde tweeledig jubileumboek ‘Rodenbach schenkt & schrijft geschiedenis’.

Het eerste deel van het tweeledig boek focust onder andere op de bieren, de brouwerij, de horeca en de culinaire toepassingen. In het tweede deel komt de bijzondere familie Rodenbach aan bod. Het geslacht Rodenbach kende in zijn rangen militairen, dichters, schrijvers, brouwers, ondernemers, maar ook pragmatische revolutionairen en politici die zelfs een rol speelden bij de totstandkoming van België. Dit en zoveel meer heeft auteur Erik Verdonck voor de volgende generaties in het boek ‘Rodenbach schenkt en schrijft geschiedenis’ (320 pagina’s) vastgelegd. Dit ‘Coffee Table Book’ komt midden juni op de markt. Het boek bevat onder andere 12 strippagina’s van de hand van de Roeselaarse striptekenaar Jimmy Hostens en talloze unieke archiefbeelden en wordt uitgegeven door TDM en wordt verkocht bij Standaard Boekhandel.

“Rodenbach schenkt en schrijft geschiedenis” van Erik Verdonck wordt uitgegeven door TDM en is te koop bij Standaard Boekhandel. Hardcover € 29,95. De Franstalige en Engelstalige versie via www.s-hop.be

In de komende (51e) editie van Bier! magazine die 18 juni verschijnt, staat een uitgebreide reportage over 200 jaar Rodenbach.