Beerwulf sloeg de handen in één met de Persgroep en organiseerde de allereerste Beerwulf Brouwerij Verkiezing. In deze verkiezing gingen men op zoek naar de meest bijzondere brouwerij van Nederland. De winnaar van deze verkiezing is Brouwerij Solaes uit Sommelsdijk op het eiland Goeree-Overflakkee. Deze brouwerij eindigde zowel bij de publieksstemmen als bij de bier tasting door de jury in de top 3. Een meer dan terechte winnaar dus!

“Brouwerij Solaes bestaat nog maar sinds een jaar, dus voor ons het winnen van deze verkiezing daarom extra bijzonder”, aldus brouwer Jan Willem. De 2e plek van de verkiezing ging naar Museumbrouwerij de Roos uit Hilvarenbeek en Brouwerij Lindeboom uit Neer pakte plek 3. 

Nadat heel Nederland eerst haar 12 favoriete provincie winnaars koos hebben deze winnaars de afgelopen maanden hun best gedaan om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. De stemmen van het publiek telden voor 50% mee. Daar bleken De Roos, Solaes en Lindeboom de favorieten. De andere 50% van de score werd bepaald door een professionele jury, onder leiding van Rick Kempen. Elke brouwer mocht drie bieren inzenden om door de jury te laten scoren op kwaliteit, smaak en stijl. Hier kwamen Oersoep, Grutte Pier en Solaes als winnaars uit de bus.

12 Provinciën Pack

Met deze verkiezing hoopt Beerwulf kleine regionale brouwerijen wat meer bekendheid te hebben gegeven bij het grote publiek. Deze verkiezing en haar bijzondere winnaars, bewijzen maar weer eens hoe uniek en inspirerend de verhalen van de brouwers zijn en hoe divers het brouwerslandschap in Nederland is. Wil je de bieren van de winnaars proeven bestel dan het 12 Provinciën Pack. https://beerwulf.com/nl/c/bier/pack/12-provincien-pack/ 

Wil je brouwerij Solaes bezoeken dan kan dat iedere zaterdagmiddag van 13.00 tot 19.00 uur op de Oostdijk 36 te Sommelsdijk.