De brouwers van Brouwerij Palm en Rodenbach mochten van de organisatoren van de Brussels Beer Challenge 2 gouden, 1 zilveren, 1 bronzen medaille en een Certificate of Exellence in ontvangst nemen. Het gaat om Rodenbach Grand Cru, Rodenbach Vintage, Rodenbach Alexander, Palm Session IPA en Steenbrugge Bruin.

Sven Stuer, General Manager: “Het brouwen van uitgebalanceerde kwaliteitsbieren is de dagelijkse hoofdprioriteit van onze brouwmeesters bij onze Belgische brouwerijen Rodenbach, Palm en De Hoorn, ze slagen er gedurende decennia in de brouw- en rijpingsprocessen te verfijnen en tevens vanuit hun knowhow te innoveren. Het is fantastisch dat onze bieren wederom door de internationale vakjury worden geapprecieerd gelauwerd.”

De gelauwerde bieren van Brouwerij Rodenbach:

Goud voor Rodenbach Grand Cru

Rodenbach Grand Cru is een uitzonderlijk Vlaams Rood Bruin bier van 6 % vol/alc  dat zijn fris zure smaak en complexe fruitigheid dankt aan zijn 18 maanden rijping op eiken houten foeders.

Zilver voor Rodenbach Vintage

Rodenbach Vintage is een uniek onversneden Vlaams Rood Bruin bier van 7 % vol/alc dat gedurende 2 jaar rijpt op de beste eiken foeders, geselecteerd door brouwmeester Rudi Ghequire.

Certificate of Excellence voor Rodenbach Alexander

Rodenbach Alexander is een legendarisch krieken bier van 5.6 % vol/alc gebrouwen op basis van Rodenbach Grand Cru. Het rijpt gedurende 2 jaar op eikenhouten foeders.

 

De gelauwerde bieren van Brouwerij Palm:

Goud voor Palm Session IPA

Palm Session IPA werd in maart 2019 gelanceerd. Dit nieuwe fris bittere bier van hoge gisting combineert een volle smaak met een toegankelijk alcoholpercentage van slechts 3,5 procent. Session IPA wordt in de speciaalbiermarkt als een van de grootste trends van het moment gezien.

Brons voor Steenbrugge Bruin

Steenbrugge Bruin is een bruin abdijbier van hoge gisting, 6,5 % vol/alc vol van smaak met toetsen van zoethout en kaneel. De karamel mouten zijn mooi in balans met de lichte kruidigheid.