De Brussels Beer Challenge (BBC) gaat samenwerken met Prik & Tik en Brouwland. Twee bedrijven die hun sporen verdiend hebben in de bierwereld. Prik & Tik verleent zijn naam aan de prijs ‘Beste Belgische Bier’ van de competitie. de ‘Prik & Tik Award’. Naast het partnership met Prik & Tik gaat de BBC ook een samenwerking aan met Brouwland. De finale van de zevende editie van de Brouwland Biercompetitie voor hobbybrouwers vindt plaats tijdens de BBC. De 15 finalisten worden gewikt en gewogen door een select kransje van buitenlandse bierexperts.

Prik & Tik verleent zijn naam aan de prijs ‘Beste Belgische Bier’ van de competitie. Het winnend bier mag deze titel een jaar lang dragen en wordt natuurlijk in de kijker gezet in de Prik & Tik winkels en op de webshop www.prikentik.be. Ook de andere (Belgische) winnaars krijgen de nodige aandacht. Bierliefhebbers en levensgenieters kunnen de winnende bieren ontdekken via een Brussels Beer Challenge proefpakket dat via de Prik & Tik kanalen wordt aangeboden. De samenwerking kwam op organische wijze tot stand en versterkt de Belgische verankering en de dynamiek rond de BBC.

Naast het partnership met Prik & Tik gaat de BBC ook een samenwerking aan met Brouwland. De finale van de zevende editie van de Brouwland Biercompetitie voor hobbybrouwers vindt plaats op de BBC. De 15 finalisten worden gewikt en gewogen door een select kransje van buitenlandse bierexperts. Twee winnende bieren zullen op grotere schaal worden gebrouwen en strijden vervolgens gedurende drie maanden om de felbegeerde titel van ‘Fan Choice’.

Over Prik &Tik

In 1984 sloegen enkele drankenhandelaars uit de Antwerpse en Limburgse Kempen de handen in elkaar. Ze richtten een aankoopvereniging op waarvan de hoofdzetel gevestigd is in Lommel. Na de fusie met een West- en Oost-Vlaamse drankengroepering werd Prik & Tik veruit de grootste aankoopvereniging in België. Vandaag telt de groep 120 drankenhandelaren en 98 winkels.

Over Brouwland

Brouwland in Beverlo is een familiebedrijf met ongeveer 80 medewerkers, dat in zijn 48-jarig bestaan een mooi groeiparcours heeft afgelegd. Brouwland is niet enkel marktleider, maar ook Europa’s meest volledige leverancier voor bierbrouwers, wijnmakers en likeurbereiders en dit zowel voor hobbymatige als professionele doeleinden. Van het kleinste waterslot tot een automatische brouwketel van 2.000 liter en een uitgebreide selectie van gist, hop en moutsoorten. In de Brouwland-winkel met showroom in Beverlo kan je alle producten ontdekken. Bovendien verkopen meer dan 80 winkeliers in de Benelux en meer dan 450 verdelers wereldwijd de Brouwland-producten. www.brouwland.com