Bruz Beers uit Denver, Colorado werkt samen met de wereldberoemde brouwer Omer Vander Ghinste uit Bellegem, België om Colorado-bierliefhebbers een speciale gelimiteerde serie collaboration-bieren in Belgische stijl aan te bieden. Bière de Mars is het eerste bier in de serie. Bière de Mars is een mix van Omer Vander Ghinste’s legendarische Cuvée des Jacobins Prestige Flanders red ale en Bruz’s speciaal gebrouwen Petite Saison.

Bière de Mars is het eerste bier in de serie en is nu beschikbaar voor aankoop in 12-ounce flessen uitsluitend op de twee locaties in Het noorden van Denver: Bruz Beers Brewery en Taproom  en  Bruz Off Fax. Bière de Mars is een mix van Omer Vander Ghinste’s legendarische  Cuvée des Jacobins Prestige Flanders red ale en Bruz’s speciaal gebrouwen Petite Saison. Na veel experimenteren resulteerde de mix van deze twee klassieke Belgische bieren in een glad, delicaat en complex licht amberzuur bier. Dave Olson, hoofdbrouwer van Bruz Beers, zegt: “Het bier werd op fles navergist om een zachte natuurlijke carbonatie te verkrijgen, en het potentieel om het bier voor langere termijn te laten verouderen.”

Bruz Beers mede-oprichters Ryan Evans en Charlie Gottenkieny voegen hieraan toe: “We hebben altijd al een samenwerking willen aangaan met een traditionele Belgische brouwer, en we zijn erg blij om samen te werken met de legendarische Omer Vander Ghinste. Het oorspronkelijke plan was om het bier in België te brouwen, maar het coronavirus stond dat in de weg, dus kwamen de twee brouwerijen op het idee om trans-Atlantisch te brouwen.”

Omer Vander Ghinste staat bekend om zijn bekroonde Belgische bieren zoals Bockor, Cuvée des Jacobins Flemish ales, LeFort* en Tripel LeFort*, OMER. Traditionele Blond en VanderGhinste Oud Bruin. Deze bieren worden uitsluitend door Artisanal Imports in geheel Amerika beschikbaar gesteld. (*Niet beschikbaar in de Verenigde Staten.)

Voor deze beperkte serie staan de komende maanden nog twee samenwerkingsbieren op de planning. Deze worden aangekondigd op de Bruz Beers website en haar social media accounts op Facebook, Instagram en Twitter. Zorg ervoor dat je Bruz Beers volgt om deze releases niet te missen.