Op 25 en 26 augustus 2018 kunnen bierliefhebbers hun agenda best vrij houden want gedurende deze twee dagen vindt BXLBeerFest plaats in het centrum van Brussel, op de historische Tour & Taxi site. Net als in 2017 kun je hier twee dagen lang genieten van meer dan 300 bieren komende van een 60-tal artisanale brouwerijen uit België, Europa en ver daarbuiten. 

Brasserie Cantillon(BE), Brouwerij ‘t Verzet(BE), Alvinne(BE), Brussel BeerProject(BE), De Dochter van De Korenaar(BE), Gueuzerie Tilquin(BE), Black Isle(UK), La Calavera(ES), Hoppy Road(FR), Black Project(USA), Pit Caribou(CA), Dunham(CA), Ca’Del Brado(IT), Hof Ten Dormaal(BE), De Kromme Haring(NL, Tommie Sjef(NL), O/O Brewing(SE),…het zijn slechts enkele namen op de uitgebreide affiche. Deze brouwerijen zullen de bezoekers gedurende twee dagen laten kennismaken met minstens vier van hun bieren wat het totaal van het aantal te proeven bieren op een 300-tal brengt. Op het ruime buitenterras zullen verschillende foodtrucks de hongerigen verwennen met lekkere hapjes. De meerwaardezoeker zal ook kunnen genieten van workshops rond bier en het culinaire. In 2017 brachten chefs als Christophe Hardiquest (Bon Bon), Dirk Myny (Les Brigittines), Ugo Federico (Racines) en Damien Bouchéry (Bouchéry) een kooksessie gecombineerd met bier. Dit jaar plaatst de organisatie andere gerespecteerde chefs in de schijnwerpers. Op de Tour&Taxi site zal in de Sheds gebouwen een volledige hal gewijd worden aan de stands van de verschillende brouwerijen terwijl er ruim zitplaatsen worden voorzien om rustig te kunnen genieten, zowel binnen als buiten. Om de kwaliteit van de bieren en de proefbeleving te garanderen worden de bieren ter plekke bewaard in een gekoelde ruimte en krijgt de bezoeker bij iedere bestelling een vers gereinigd glas. De stands van de brouwerijen zullen allen worden uitgebaat door de eigenaars of brouwers zelf (met ondersteuning van vrijwilligers) wat de afstand van brouwer tot bezoekers bijzonder kort maakt en aldus moet bijdragen tot de algemene beleving.

Bottle shop

Proef je een bier dat je lekker vindt en dat je mee naar huis wil nemen dan kan je dit aanschaffen in de bottle shop op het festivalterrein. Het opwaarderen van eerlijk, artisanaal bier is een doelstelling van het festival, dit op een democratische manier en toegankelijk voor iedereen. BXLBeerFest wil het grote publiek dichter brengen bij het kloppende hart van de huidige bier revival en wil de stad Brussel opwaarderen als bierhoofdstad. Geen grote industrie of marketing only brouwerijen maar het kloppend hart van de internationale bierwereld. ‘No pink elephants, no gnomes, no monks. Just honest, craft beer!’ ‘ Geen roze olifanten, geen kabouters, geen paters. Enkel eerlijk, artisanaal bier!’ Organisatoren Jean Hummler, Olivier Desmet, Kevin Desmet en Vincent Callut garanderen een goed gevuld evenement dat zowel de ervaren beer geek, de occasionele liefhebber, de amateur van lekker eten en de toevallige passant of toerist zal interesseren. De toegang tot het festival is betalend maar aan de bijzonder voordelige voorverkoopprijs van 5€ of 23€ met 10 drankjetons incluis. De bieren zijn te proeven in ruil voor jetons die verkocht worden aan de democratische prijs van 1€. Tickets zijn in voorverkoop beschikbaar op www.BXLBeerFest.com . Een weekend om Brussel in te duiken en te genieten van het beste dat de bierwereld te bieden heeft!