Brouwerij Cabardouche uit Borgerhout (Antwerpen), bekend van bieren als Blonde Stoot en Stout Mokke, opent haar eigen taproom. Vanaf zaterdag 22 juni 2024 kan iedereen zijn dorst komen lessen in de Cabardouche Taproom in de Engelselei 255.

Binnenkort viert Cabardouche haar vijfde verjaardag in de Centers op de Engelselei. In september 2019 nam de brouwerij haar intrek in een van de gerenoveerde bogen onder de sporen in Borgerhout. Cabardouche brouwt er authentieke bieren met een twist. De meest bekende zijn Blonde Stoot en Stout Mokke. Daarnaast maakt ze ook unieke bieren op maat, zoals onder meer voor het Libanese restaurant Yalla Yalla op het Tramplein in Antwerpen.

Meer dan een taproom

Met de Cabardouche Taproom zetten de Antwerpse brouwers een volgende stap. De zaak wordt uitgebaat door Igor Van Soens en Jan Vandewalle. Igor is een van de oprichters van Cabardouche en weet dus als geen ander wat goeie craftbieren zijn. Zijn collega Jan is een ervaren barista en werkt ook voor Caffènation.

“We hebben niet getwijfeld toen de Center naast de brouwerij vrijkwam. Onze brouwerij was al een hele tijd uit zijn voegen aan het barsten, zodat we constant met plaatsgebrek zaten. Eindelijk hebben we een volwaardige plaats om mensen van onze ambachtelijke bieren te laten proeven.”

“Naast een hotspot voor bierliefhebbers willen we echt dat het een ontmoetingsplaats voor de buurt wordt”, vertelt Jan Vandewalle. “Waar mogelijk werken we ook samen met lokale partners, zoals Caffènation voor de koffiebonen en De Siroperie voor siropen.”

“Ook op de taps is er ruimte voor bevriende brouwerijen. Zo schenken we met heel veel plezier de pils van SE10 uit Hoboken”, vult Igor aan.  Cabardouche Taproom is open op donderdag, vrijdag en zaterdag, telkens vanaf 9 uur.  Geregeld zullen er ook events georganiseerd worden, zoals proeverijen of optredens.