Kees Heger, eigenaar van Café de 1ste Aanleg in Heemstede, en zijn rechterhand René Brouwer hebben het concept voor het bierlabyrint ontwikkeld. Het café wordt voor de duur van de lockdown een bierlabyrint / bierwinkel. Het monumentale pand in de winkelstraat met een hoofdingang en een zij-uitgang leent zich goed voor het opzetten van een labyrint. Een winkel in speciaalbier waar je op originele wijze zelf je feestelijke bierpakket kunt samenstellen. Consumptie ter plaatse is niet mogelijk, het is echt voor thuis of als cadeaupakket bedoeld.

Met afzetlint is een parcours uitgezet met aan weerszijden tafels die vol staan met speciaalbieren en gin-tonic’s op fles. Deelnemers worden bij de ingang met een covid proof masker geblindeerd waarna ze (begeleid) het parcours lopen en een mandje vullen met 6 flesjes bier voor een heel scherpe prijs. Aanraken is pakken! Aan het eind van het parcours mag de blinddoek af en worden de flesjes fraai verpakt in geschenkverpakking. Van dit winkelavontuur wordt een klein filmpje gemaakt dat, mits je toestemming geeft, gedeeld kan worden op social media.

Voor wie geen zin heeft in een blind parcours is er ook de mogelijkheid gewoon een pakket samen te stellen. Daarnaast kan uit de zes tapkranen van het café gekozen worden voor 500cl beugelflessen die dan wel binnen 24 uur geconsumeerd moeten worden. Ze noemen dat de dobbeltap omdat het gooien van een dobbelsteen bepaalt welk tapbier je mee naar huis gaat nemen. Met Sinterklaas en de kerst in het vooruitzicht mag dit een veelbelovende leuke originele manier worden om je cadeau samen te stellen en daar zelf ook nog plezier aan te beleven. Je wordt persoonlijk ontvangen en begeleid door een winkelmedewerker / omgeschoolde barkeeper. Het bierlabyrint opent op de perfecte dag, vrijdag 13 november om 15 uur.

Openingstijden (voor de opstart):

Donderdagen van 15 uur tot 18 uur

Vrijdagen van 15 uur tot 18 uur

Zaterdagen van 12 uur tot 17 uur

Locatie: Café de 1ste Aanleg. Raadhuisstraat 103, hoek Raadhuisstraat / Kerklaan, Heemstede

Het bierlabyrint is mede tot stand gekomen door:

Jopen Haarlem; Melgers Haarlem; Boonekamp Leiden; Berging brouwerij Purmerend; Grolsch; De 7 Deugden Amsterdam; La Trappe Berkel-Enschot; De Halve Maan Brugge België; Multibier Helmond; Vanhonsebrouck Izegem België; Bottle business Rijswijk; Schweppes Nederland.