Café Top 100-winnaar De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee en café De Biecht uit Hulst hebben beiden hun eigen blond bier. Het nieuwe huisbier is gebrouwen door Bierbrouwerij Vermeersen uit Reynaertstad in Zeeuws-Vlaanderen, aldus de website van Misset Horeca. De naam is luidt Biet-Biecht, vernoemd naar de twee cafés waar het exclusief verkrijgbaar zal zijn.

De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee, ‘De Biet’, dat in 2017 de Café Top 100 op haar naam schreef, staat bekend om haar ruime assortiment bieren. Van Zeeuwse, Amerikaanse en Schotse bieren tot Trappisten, laag alcoholisch en glutenvrij. Nu is daar dus een eigen bier bijgekomen: Biet-Bier.

De Biet en De Biecht

Ondernemer en eigenaar Robbert Roggeband is trots op het eerste huisbier van zijn Biet. “Het Biet-bier is een frisse tarweblond van 5 %. In de toekomst zullen meerdere batches geproduceerd worden met afwijkende accenten door de seizoenen heen.” Naast De Biet zal het bier ook verkrijgbaar zijn bij De Biecht in het Zeeuwse Hulst. Dat café is gelieerd aan brouwer Vermeersen. Brouwer John Vermeersen presenteerde onlangs het bier met trots in Zierikzee. “Het is natuurlijk geweldig dat we een eigen bier mogen brouwen voor het beste café van Nederland”, vertelt hij in de PZC.