Harlem Hickey is Jopen’s collab met Olde Hickory uit Hickory, North Carolina. Allereerst hebben ze een Russian Imperial Stout van 12,2% gebrouwen. Daarna hebben ze deze laten ‘barrel agen’ op bourbonvaten, namelijk op Woodford Reserve en Jack Daniel’s barrels. Dit is voor het eerst dat ze een volledige batch op vaten hebben gelegd. Daar is iets moois uit ontstaan. Naast het moederbier zijn er nog drie varianten met vurige toevoegingen als chili, mokka, vanille en hazelnoot.

Deze box vol Harlem Hickey’s is nu te bestellen, heerlijk om zelf te proeven, maar ook om te delen of een proeverij te organiseren. Dit bier is gebrouwen als serie, daardoor is deze bijzonder geschikt om de verschillende smaakinvloeden te proeven. Bij deze box vind je een smaakkaart van de bieren en uitleg van brouwer Eric over het tot stand komen van deze serie. Dit is voor het eerst in de historie van Jopen dat een volledige batch van een bier op vaten is gegaan.

Harlem Hickey 12,2%
Deze zoen laat een bizar lekkere smaakafdruk achter. Ontdek aroma’s van hout, geroosterde mout en koffie. Een mediumvolle body met smaken van laurierdrop, salmiak, vanille en chocolade.

Harlem Hickey Sloe Gin 12,2%
Aan het bier is Sloe Gin van Gospel Spirits toegevoegd. Deze bloemige London Dry Gin heeft acht maanden gerijpt op sleedoornbessen. Aroma’s van amandelen, geroosterde mout, hout en vanille. Je proeft Amaretto en sleedoornbes en dit vloeit uit naar salmiak en vanille.

Harlem Hickey Mocha, Hazelnut & Vanilla  12,2%
Aan het bier is hazelnoot, mokka en vanille toegevoegd. Hoe kun je deze zoen weerstaan? Aroma’s van geroosterde mout, hout, laurierdrop en koffie. Een complexe smaak met tonen van salmiak, hazelnoot, mokka en een zoetje van vanille.

Harlem Hickey Coco, Mocha & Chili 12,2%
Of je nu van zoet of pittig houdt.. Aan dit bier is kokos, mokka en chilipeper toegevoegd. Aroma’s van hout, laurierdrop, geroosterde mout, en vanille. Een medium body met smaken van kokos, mokka en een pittig pepertje.

Inhoud van de box:

2x Harlem Hickey

2x Harlem Hickey Sloe Gin

2x Harlem Hickey Mocha, Hazelnut & Vanilla

2x Harlem Hickey Coco, Mocha & Chili