Bier neemt de laatste jaren een bijzondere plaats in de gastronomie in. Om dit extra onder de aandacht te brengen én te stimuleren reikt Bierpassie Magazine jaarlijks de Cornet Beer & Food Pairing Award uit aan een brasserie of restaurant, dat Beer & Food Pairing echt ter harte neemt. De jury quoteert op basis van verschillende criteria zoals: bierkaart, motivatie van de pairing, schenktechniek, glaswerk, presentatie en het kader. Dit jaar gaat de bekroning naar Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver (België).

“Dat de Cornet Beer & Food Pairing Award 2024 naar restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver gaat is beslist verdiend”, stelt culinair journalist Wim Swinnen (Bierpassie Magazine). “Chef Axel Colonna-Cesari dankt zijn Michelinster aan een seizoengebonden productkeuken, die uitblinkt door lichtheid, fraîcheur en een exotisch tintje. Bij de technisch virtuoze gerechten selecteert sommelier Jeroen Schell eigenzinnige craftbieren, die een gedroomde match vormen met wat op het bord ligt. Alleen al signatuurgerecht koningskrab met look en tijm, perfect begeleid door Brett-tarwebier Zennegash, is de verplaatsing waard.”

Samen met zijn gemotiveerd team gaat Chef Axel Colonna-Cesari steeds op zoek naar een verrassende combinatie van edele smaak en verfijnde textuur, traditionele ingrediënten en innovatieve kooktechnieken. Het hartelijke onthaal en de deskundige begeleiding van gastvrouw Anneleen Soethaert laten deze fijne creaties volledig tot hun recht komen in een passend kader, dat waarde hecht aan professionele bediening en een ontspannen atmosfeer.

Deze Cornet Award wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Brouwerij De Hoorn die haar sterk blond bier Cornet hiermee in de spotlight plaatst. Peter Buelens, PR & Communication Manager: “Genieten van een lekker bier in combinatie met een (h)eerlijk gerecht hoort bij onze gastronomische Belgische bier- en eetcultuur. Met de ondersteuning van de Cornet Beer & Food Pairing Award van Bierpassie Magazine wil Brouwerij De Hoorn het gebruik van bier in de gastronomie nog meer promoten. Onze rijke Belgische biercultuur verdient meer dan ooit die aandacht en dat willen we stimuleren.”