Zes craft-brouwerijen – Rock City Brewing, Two Chefs Brewing, Brouwerij Frontaal, BrewDog, Kompaan Craft Beer en vandeStreek Bier – slaan samen de handen ineen en lanceren Craft Club: de beste bieren voor nu. Craft Club maakt elke maand unieke, nieuwe of speciale bieren van deze brouwers beschikbaar voor de bierliefhebber. Door een snelle en compleet gekoelde logistieke keten met Bottel – van brouwerij tot supermarkt en slijterij – kunnen deze bieren zo vers en smaakrijk mogelijk worden genoten.

De smaak van bier, zoals de brouwer het bedoeld heeft, wordt daarmee voor iedereen bereikbaar. Two Chefs Brewing, Rock City Brewing, Brouwerij Frontaal, BrewDog, Kompaan Craft Beer en vandeStreek Bier zijn elk brouwerijen met een duidelijke eigen stijl en filosofie. Zij brouwen zeer diverse bieren, en wat hen bindt is de liefde voor knetterverse hop-forward bieren van de hoogste kwaliteit. Tevens staan ze bekend vanwege het brouwen van te gekke specials.

Ronald van de Streek, medeoprichter van vandeStreek Bier: “Bepaalde bieren wil je eigenlijk direct uit de lagertank van de brouwerij drinken. Zeker bieren die bol staan van de aromatische hop drink je nu eenmaal het best zo vers mogelijk, dan zijn ze op hun lekkerst. Dat is natuurlijk onmogelijk. De uitdaging is dan om het bier gekoeld te houden, waardoor de versheid langer wordt bewaard. In de bestaande logistieke keten is dit helaas niet mogelijk, maar samen met Bottel hebben we nu de ultieme oplossing gevonden.”

Craft Club koelkast

Dennis Stevens, mede-initiatiefnemer van Craft Club: “Van oorsprong bottelen wij bieren voor diverse Nederlandse craft-brouwerijen. Wij ontvangen alle bieren direct van de brouwers, dat bracht ons op het idee dit verse bier in grotere flessen af te vullen en die in speciale koelkasten in slijterij of supermarkt te plaatsen. Daaruit is de Craft Club-koelkast ontstaan: de plek om speciale bieren te ontdekken die in perfecte conditie zijn.”

Koen Overeem van Rock City Brewing: “Elke maand wisselen de bieren en vindt de bierliefhebber nieuwe, unieke of speciale bieren. Ook geeft Craft Club veel informatie over het bier, zoals de specifieke ingrediënten en wat die voor speciale smaak geven. Zodat de bierliefhebber weet wat zij of hij drinkt en zo diens smaak verder kan ontwikkelen. Daarmee willen we meer kennis delen om de biermarkt nog interessanter te maken en bieden we via Craft Club bieren waarvan iedereen kan genieten.”

Elke maand bieden de zes brouwerijen een nieuw bier aan, dat zo vers mogelijk in de Craft Club-koelkast wordt geplaatst. De flessen komen in twee maten: 95 cl en 50 cl. Gedurende de maand worden de koelkasten aangevuld met telkens vers afgevulde flessen van ‘het beste bier voor nu’. Op decraftclub.nl vindt de bierliefhebber een handige store locator die aangeeft waar in de buurt je knettervers bier voor nu kunt vinden. Craft Club-koelkasten staan in geselecteerde Jumbo supermarkten, Mitra Drankenspeciaalzaken en gespecialiseerde slijterijen.