Zaakvoerders Stefaan Soetemans en Kristof de Roo openden op 8 mei met trots hun gloednieuwe brouwerij The Musketeers. De brouwerij werd plechtig geopend door minister Ben Weyts en burgemeester Maaike De Rudder. Met de bouw van deze gloednieuwe brouwerij wordt een belangrijke volgende stap gezet in de ontwikkeling en verdere groei van Brouwerij The Musketeers. Met een brouwinstallatie van 60 hectoliter is het meteen de grootste onafhankelijke brouwerij van het Waasland. Daarnaast zal een sfeervol brouwerijcafé het uitstalraam van de brouwerij worden en meteen een toeristische hotspot creëren in het Waasland.

“Brouwen is geduld hebben en wachten… 20 jaar lang hebben we gewerkt en geleefd naar dit moment. Maar het is geen eindpunt, dit is een nieuwe start. We zijn klaar om hier verder te brouwen en kunnen nu flexibeler en innovatiever inspelen op de veranderende biermarkt.”, zo openden zaakvoerders Stefaan Soetemans en Kristof de Roo met trots hun gloednieuwe brouwerij. De markt van de Belgische speciaalbieren blijft groeien. Ook de craftbieren van de Belgische brouwerij The Musketeers zitten al jaren in de lift. Niet alleen de succesvolle Troubadourbieren worden internationaal gesmaakt, ook de bieren van hun Belgian Legends-serie en de recente bucketlist-serie doen de omzet jaarlijks stijgen. Ondertussen is de brouwerij een vaste waarde in de biersector en klaar voor een nieuwe uitdaging. Met de bouw van een gloednieuwe brouwerij wordt een belangrijke volgende stap gezet in de ontwikkeling en verdere groei van Brouwerij The Musketeers. Daarnaast zal een sfeervol brouwerijcafé het uitstalraam van de brouwerij worden en meteen een toeristische hotspot creëren in het Waasland. De brouwerij is dan ook gelegen op de voormalige steenbakkerssite in Sint-Gillis-Waas vlakbij de Wase Golf, een aantal fietsknooppunten en wandelroutes. In samenwerking met lokale partners zullen toeristische arrangementen uitgewerkt worden. Met een brouwinstallatie van 60 hectoliter wordt het meteen de grootste onafhankelijke brouwerij van het Waasland.

De brouwerij werd vandaag plechtig geopend door minister Ben Weyts en burgemeester Maaike De Rudder. “België is niet het land van het bier maar van de brouwers. Onze grondstoffen zitten niet onder de grond maar boven de grond. En daar is deze nieuwe brouwerij van The Musketeers is een prachtig voorbeeld van: een krachtige combinatie van ambacht, erfgoed en innovatie, aldus een enthousiaste Minister Weyts. “We hebben geluk als gemeente met de brouwerij als nieuwe toeristische trekpleister voor Sint-Gillis-Waas”, vertelt de burgemeester die zelf geen bier drinkt maar wel alleen maar positieve verhalen hoort over de bieren van The Musketeers.

Nieuw Bucketlist bier
“Onze Bucketlist-serie vormt de persoonlijke bucketlist van onze brouwers. We polsten bij de minister ook naar zijn persoonlijke bucketlist. Recent kon hij iets afvinken op zijn lijst: thuiskomen met een hond. Het volgende Bucketlist-bier krijgt dan ook de naam ‘Coming home with a dog”, vertelt Kristof De Roo.

Combinatie van speciaalbier & streekproducten
“We kozen voor een ontwerp met veel glazen wanden. We willen met onze brouwerij mensen doen praten en laten genieten van bier”, zegt Kristof De Roo van The Musketeers. “Bezoekers van het brouwerijcafé moeten het reilen en zeilen van de brouwerij kunnen voelen en zien. Vandaar dat een grote glazen wand hen rechtstreeks inkijk geeft op de brouwzaal. We streven ernaar een thuis te worden voor zowel buurtbewoners, toeristen, bierliefhebbers en échte bierkenners.” Het brouwerijcafé opent begin juni voor het publiek. De brouwerij verwacht jaarlijks 25.000 bezoekers te ontvangen.