De Belgische brouwerij The Musketeers lanceert in aanloop naar de opening van haar nieuwe brouwerij in het Waasland eind 2018 een reeks Bucketlistbieren. ‘Crowdsurf in a rubber dinghy’, een frisse saison, luidt – als tweede bier in de reeks – op geheel eigenzinnige wijze het festivalseizoen in. De brouwers roepen fans op om deze zomer te crowdsurfen en zo de bucketlist van de brouwerij mee af te vinken.

Iedereen heeft wel een aantal dingen op zijn of haar verlanglijstje staan. Net zo bij The Musketeers. De brouwers beslisten om hun persoonlijke bucketlist om te zetten in een reeks bieren die beperkt zijn in oplage, crafty van smaak en tegelijk erg doordacht gemaakt. Hun eerste bier van de reeks was de tarwe-IPA ‘Run through a field of wheat’, een knipoog naar het meest ondeugende dat Theresa May naar eigen zeggen ooit in haar leven had gedaan. Het tweede bier, ‘Crowdsurf in a rubber dinghy’, is een frisse saison die op haar beurt verwijst naar het festivalseizoen waar we in België zo trots mogen op zijn. “We zouden het geweldig vinden, mochten we van fans filmpjes toegestuurd krijgen hoe ze op een festival crowdsurfen in een rubberbootje. Dat zou voor ons de ultieme kick zijn.”, aldus Stefaan Soetemans en Kristof De Roo van The Musketeers. 

Proefnotities

Crowdsurf In A Rubber Dinghy – Saison is een typische dorstlesser. Het lichte bier (12 EBC) met 6,5% alcohol heeft een droge afdronk en is licht zurig. De milde bitterheid van 30 IBU maakt het bier voor een breed publiek toegankelijk. Een stevige carbonatie en een atypische citrustoets geeft het bier een sprankelend karakter, ideaal voor een warme zomeravond.

12 EBC | 30 IBU | Alcohol: 6.5% by vol. 

The Musketeers is een Belgische brouwerij die speciaalbieren met een uitzonderlijk en verrassend karakter ontwikkelt. Door zich te inspireren op verschillende stijlen en smaken creëert de brouwerij evenwichtig en doordacht Belgisch kwaliteitsbier voor de nationale en internationale markt. De brouwerij staat bekend om zijn Troubadourbieren en de bieren uit de Belgian Legends Series. Het flagship van brouwerij The Musketeers is Troubadour Magma. Vandaag vind je haar bieren wereldwijd in de betere horecazaken en drankenhandels.