De Dag van het Bier brengt maandag 9 september in Utrecht horecaondernemers samen om hen verder te helpen met bier in hun zaak. Van caféhouders, tot restaurateurs, van hotelmanagers tot bedrijfsleiders. Voor iedereen die meer met bier wil doen of er meer over wil weten. Experts, biersommeliers en trainers zullen deze dag een enorme diversiteit aan workshops voor hun rekening nemen. Het nieuwe event is een initiatief van vakblad Misset Horeca.

De Dag van het Bier is voor horecaondernemers en leidinggevenden uit de branche die met bier werken, er meer over willen weten of er meer mee willen doen. Dit nieuwe event vindt maandag 9 september 2019 plaats in de Winkel van Sinkel in Utrecht. Het nieuwe event is een initiatief van vakblad Misset Horeca. Redacteur Michael Simon: “De populariteit van bier in de horeca zorgt voor de nog altijd groeiende vraag  naar kennis, informatie, tips en adviezen over bier. Op diverse gebieden. Daaruit is vorig jaar het idee van de Dag van het Bier bij ons ontstaan. Daarmee zijn we de markt in gegaan en zijn onze ideeën verder vormgegeven in gesprekken met onder meer de huidige partners Bier&cO en Swinkels Family Brewers.”

De Dag van het Bier is bedoeld voor horecaondernemers en leidinggevenden in alle segmenten van de horeca. Deelnemers kunnen vijf sessies kiezen uit veertien verschillende opties. Al deze workshops duren drie kwartier en worden gegeven door biersommeliers, trainers en experts. Zij hebben allemaal de afgelopen jaren hun sporen verdiend in de bierwereld en zullen hun kennis in diverse workshops delen met deelnemers aan de Dag van het Bier.

Alle sessies

Wat                                                                                              Door wie
Hoe organiseer je zelf een bierproeverij                              Rick Kempen
Bierterminologie: duiding voor gast en medewerker       Jet van de Griendt
Bier & Foodparing                                                                   Arvid Bergström
Scoren met No & Low                                                             Ivo Thijssen
Ruiken, zien proeven: leren en overbrengen                      Yu Mey Kwee
Trends en ontwikkelingen                                                     Alain Schepers
Meerwaarde van een biersommelier                                   Pepijn van der Waa
Tips om meer uit je bierassortiment te halen                    Thomas Wijns
Het belang van een goede bierkaart                                     Rick Kempen
Perfect serve: tappen en uitschenken                                  Franck Evers
Van bierbehoefte naar bieradvies                                        Laurens Raven
Vertaal Bierkennis naar de gast                                            Bas Schampers

Naast diverse kennissessies is er ook een plenair gedeelte, pauzes en een afsluitende borrel. Inschrijven voor De Dag van het Bier kan vanaf nu. Meer informatie of tickets verkrijgbaar via www.dagvanhetbier.com.