In april 2022 viert Deventer brouwerij DAVO het DAVO-decennium. Dat pakken ze groots aan, want wie jarig is trakteert. Er komen speciale jubileumglazen, kortingen en feesten ter ere van hun tienjarige bestaan. Voor de gelegenheid is een speciale ‘DAVO 10 JAAR BOX’ ontwikkeld, met alle hardlopende bieren van DAVO van de afgelopen tien jaar. Ook geeft DAVO in de maand april 10% korting in hun webshop.

In april 2011 begonnen de oprichters van DAVO met bier brouwen in een schuur. “Op basis van ons favoriete brouwsel legden we allen in 2012 een tientje in voor een KvK-nummer. DAVO Bieren was toen geboren”, vertelt Jos, mede-oprichter van DAVO.

Jongensdroom beleven

Sindsdien is er veel gebeurd. Zo openden de mannen in 2016 een eigen brouwerij met proeflokaal in Deventer. In de jaren daarop volgden nog twee proeflokalen in Arnhem en Zwolle. Diverse DAVO bieren, zoals de Weizenbock en Road Trip, wonnen prestigieuze prijzen. En nu, in 2022, bestaat DAVO officieel tien jaar. “We beleven onze jongensdroom nog steeds met evenveel passie en enthousiasme als tien jaar geleden.”

DAVO 10 Jaar Box

Het DAVO-decennium trappen ze af in het weekend van 8 t/m 10 april. Voor de gelegenheid is een speciale ‘DAVO 10 JAAR BOX’ ontwikkeld, met alle hardlopende bieren van DAVO van de afgelopen tien jaar. In de box vind je ook een limited edition jubileumglas. Ook geeft DAVO in de maand april 10% korting in hun webshop.

Toekomst van DAVO

En de volgende tien jaar? “Het voelt alsof we ons eigen jongensboek schrijven. De komende tijd gaan we daar nog een hoop hoofdstukken aan toevoegen.” Zo staan er nog een hoop nieuwe bieren op de planning, maar ook een grotere brouwerij om aan de groeiende vraag van DAVO Bieren te kunnen voldoen. Op de hoogte blijven van alle acties die DAVO doet voor hun tienjarige bestaan? Hou dan de site davobieren.nl in de gaten.