De Brussels Beer Challenge keert voor de verjaardagseditie terug naar de stad waar het tien jaar geleden allemaal begon. Brussel is beroemd om zijn iconisch stadhuis op de Grote Markt, zijn Manneken Pis, zijn Atomium,… en natuurlijk om drie heerlijke delicatessen: chocolade, friet en… bier! Deze metropool is de ideale gaststad voor deze tiende editie van de Brussels Beer Challenge op 29/30/31-oktober & 01 november 2021.

Brussel is de place to be(er) voor wie overdag wil shoppen en ’s avonds wil feesten. Het is een bruisende plek waar Vlamingen, Walen, ‘Ketjes’ en meer dan 160 verschillende nationaliteiten samenleven in de hoofdstad van Europa. Een internationale stad voor een internationaal evenement! Deze metropool is de ideale gaststad voor deze tiende editie van de Brussels Beer Challenge. Na de zeer succesvolle maar ietwat troosteloze  covid editie van vorig jaar trekken we alle registers open en gaan we voor een spetterend event. Moge de beste winnen.

De Brussels Beer Challenge vindt plaats op 29/30/31-oktober & 01 november in Brussel.

Belangrijke data

  • opening registraties 1 juni 2021
  • einde registraties 4 oktober 2021
  • ontvangst stalen 1 september tot en met 4 oktober 2021
  • Brussels Beer Challenge van 29 oktober tot 01 november 2021

De initiatiefnemers en organisatie van de Brussels Beer Challenge hebben de volgende doelstellingen met deze wedstrijd:

  • De promotie van de biercultuur.
  • Het organiseren van een faire en professionele wedstrijd onder professionele brouwers.
  • Het bieden van een kwaliteitslabel aan de bierconsument.
  • Het bieden van een sterk marketinginstrument aan de deelnemende brouwers.

Over de Brussels Beer Challenge:
De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur. De eerste editie van de Brussels Beer Challenge vond in 2012 plaats in de Beursschouwburg te Brussel. Sindsdien veranderde het event regelmatig van locatie en groeide de wedstrijd uit tot één van de belangrijkste en meest prestigieuze wedstrijden ter wereld.