De supportersvereniging Glanerbrug brengt een naar eigen recept ontwikkeld bier op de markt. Een initiatief door en voor elkaar, ter ere van het mooie grensdorp Glanerbrug. Een roodblond bier genaamd ‘De Glanerbrugger, voor de Noaber’. Samen met brouwer Oscar Moerman van brouwerij Eanske uit Enschede zijn ze dit bier gaan brouwen. Mét gezeefd en gekookt water uit de Glanerbeek dat tijdens het brouwen is toegevoegd.

Op initiatief van Joffrey Vogelzang en Wouter Middelhof van SV-Glanerbrug is in mei 2021 contact gezocht met Henk-Jan Nijhuis van de gelijknamige lokale slijterij en met bierspecialist Jos Oostendorp van Tweach. Diverse tactische besprekingen en proeverijen volgen en resulteren in een smaakvol recept voor een echt Glanerbrugs bier met karakter.

Samen met brouwer Oscar Moerman van brouwerij Eanske uit Enschede zijn ze dit bier gaan brouwen. Een bier gebrouwen met puur natuurlijke ingrediënten. Brouwwater, diverse gerstemouten, tarwemout, roggemout, en de toevoeging van bitterhop en aromahop in gebalanceerde hoeveelheden geven dit bier in combinatie met een bijzondere bovengist zijn geheel eigen kleur, smaak en karakter. Een prachtig vol roodblond bier met 5,8% alcohol, fris, fruitig van geur en smaak met tonen van karamel en een licht bittertje in de afdronk. En laten we niet vergeten: het gezeefde en gekookte water uit de Glanerbeek dat tijdens het brouwen is toegevoegd. Zo ervaar en proef je bij elke slok van De Glanerbrugger het enige echte eigenzinnige karakter van Glanerbrug. Bier dat een glimlach op je gezicht tovert.

De Glanerbrugger, van, door en voor Glanerbruggers. Een deel van de opbrengst wordt gebruikt ten behoeve van de jeugd in Glanerbrug.

Zie www.sv-glanerbrug.nl/maatschappelijk voor de meest actuele maatschappelijke projecten.

De Glanerbrugger is vanaf begin december gelimiteerd verkrijgbaar in 33cl-flessen. In totaal zijn er slechts 3000 flessen beschikbaar voor de verkoop. Het bier is nu al te bestellen bij slijterij Nijhuis in Glanerbrug en via de supportersvereniging SV Glanerbrug. Bijpassend glaswerk en biervilten zijn beperkt beschikbaar.

De supportersvereniging heeft een geweldige promotiefilm gemaakt voor De Glanerbrugger, met prachtige (lucht-)opnames van onder andere Glanerbrug, de Stroat, de Glanerbeek, de Brouwerij en het Bier. De voice-over in deze film in onvervalst Glanerbrugs dialect, door geboren en getogen Glanerbrugger Erik Dijkstra, maakt deze promotiefilm van De Glanerbrugger niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor het oor.  

Link naar de film: De Glanerbrugger – YouTube

Link naar de website: De Glanerbrugger – Bier oet de Brug (sv-glanerbrug.nl)