Begin oktober is de jaarlijkse gratis Bockbierkrant van Nederland verschenen. De 20 pagina’s tellende full colour krant op tabloidformaat wordt al enkele jaren in de herfst uitgegeven door de uitgever van Bier! magazine, Birdy Publishing. De krant wordt in een oplage van 70.000 exemplaren gratis verspreid door bierig Nederland, onder andere via brouwerijen met een proeflokaal, de betere horecagelegenheden en natuurlijk ook weer alle Mitra drankenhandels.

In de krant staan weer veel wetenswaardigheden over het misschien wel grootste seizoensbier ter wereld, het bockbier in Nederland. In de krant staat sowieso een interessant historisch perspectief over de herkomst van bockbier. Achterin de krant staat een overzicht van vrijwel alle ruim 200 bockbieren die dit jaar in Nederland worden gebrouwen. Verder komt het thema ‘bockbier & food’ veelvuldig terug in de smaakvol opgemaakt krant. Ook is er nieuws over het Pint Bockbierfestival in Amsterdam dat dit jaar toch door gaat.

Dus: houd je ook van bockbier en wil je meer weten over dit smakelijke herfstbier, probeer dan ergens de gratis Bockbierkrant van Nederland te scoren!