Onlangs organiseerde Brouwerij De Halve Maan een zot huldigingfeest ter ere van hun Sportzotten, om hen nu na de Olympische Spelen in de bloemetjes te zetten. Sinds 2018 sponsort De Halve Maan met hun biermerk Sportzot enkele Belgische en Nederlandse topsporters. Zij nemen een duidelijk en positief standpunt in door atleten van disciplines die vaak ‘onder de radar’ blijven te steunen in hun intensief traject. ​Zij beschikken niet altijd over de nodige middelen om op comfortabele manier hun doel te bereiken. Daarin hopen ze met Sportzot een verschil te kunnen maken. Zeven Sportzotten waren erbij: Noël van ’t End (NL) , Sharon Van Rouwendaal (NL) , Roderick Pijls (NL) , Koen Naert (BE) , Emma Plasschaert (BE) , Tim Brys (BE) en Niels Van Zandweghe (NL).

Samen met familie en vrienden heften ze het glas op hun zotte prestaties. De Halve Maan verraste hen ook met een eigen gepersonaliseerd Sportzot-flesje. Het werd een mooie avond in de gebouwen van de historische brouwerij, waar ze niet enkel terugblikten maar ook vooruitblikten op hun sportieve ambities. De Halve Maan is trots op hun Sportzotteam.

Met Sportzot lanceerde De Halve Maan in 2018 voor het eerst een alcoholvrij speciaalbier vol smaak. De brouwers ontwikkelden een unieke techniek, waarbij ze alcohol uit het bier filteren op een volledig natuurlijke manier. Dit zonder destillatie of andere bewerkingen van het bier, die tot smaakverlies kunnen leiden. De brouwerij slaagde erin om van het basisbier ‘Brugse Zot Blond’ een alcoholvrije versie te maken van 0,4% alc Vol. De brouwerij is ook gekend voor de merken Brugse Zot en Straffe Hendrik en won voor haar bieren al verschillende internationale prijzen. In 2016 installeerde de brouwerij als eerste in de wereld een unieke bierpijpleiding van 3,2 kilometer lang. Door deze ondergrondse leiding stroomt ook Sportzot vanuit de brouwzaal in het centrum van Brugge naar de bottelarij net buiten de stad.