Het nieuwste bier van brouwerij De Hemel uit Nijmegen heet Parapluvius. Het is een bier gebrouwen in samenwerking met Rainbeer en Green Capital Challenges. Een speciaalbier gebrouwen met regenwater. Het is een blond tarwebier met 5,5% alcohol en een frisse kruidige smaak van zoethout en sinaasappelschil. Naast het lessen van de dorst willen de brouwers bewustwording creëren voor de overlast van regenwater. 

De drie partijen die samenwerken bij de productie van Parapluvius hebben elk eigen kwaliteiten. Rainbeer is een van oorsprong Amsterdams bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in regenwaterzuivering ten behoeve van bierbrouwen. De brouwers van De Hemel storten zich met dit water op het brouwen van het bier. En Green Capital Nijmegen ondersteunt met de kennis van watermanagement en maakt gebruik van de verschillende kanalen die beschikbaar zijn om zo veel mogelijk mensen te bereiken met de boodschap.

Klimaatbestendig

De boodschap is dat Nijmegen in 2050 klimaatbestendig wil zijn: bestand tegen langdurige regenval, piekbuien en de bijhorende wateroverlast. Regenwater verdwijnt momenteel nog steeds voor het grootste deel in het riool. Dat is belastend voor het rioo, en natuurlijk zonde. Het kan immers ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld het brouwen van bier. Parapluvius moet de drinker dus aan het denken zetten op een ontspannen manier. Het is een blond tarwebier met 5,5% alcohol en een frisse kruidige smaak van zoethout en sinaasappelschil.

Parapluvius is op tap verrijgbaar in de Commanderie bij Restaurant en Brouwerscafé de Hemel en de betere biercafés in Nijmegen. Van fles is het bier verkrijgbaar via de webshop van De Hemel.