CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke brouwerijen in Nederland, heeft op 1 februari jl. op de Dutch Craft Beer Conference in ‘s-Hertogenbosch voor de eerste maal de CRAFT Awards uitgereikt. Brouwerij De Kromme Haring, brouwer Étienne Vermeulen en bierpersoonlijkheid Bert Kuperus zijn de winnaars van de CRAFT Awards 2024. Deze prijzen zijn een erkenning en waardering voor het werk dat gedaan wordt door brouwerijen, individuele brouwers en andere personen die actief zijn in de bierwereld ter bevordering van lokaal, onafhankelijk gebrouwen bier.

De leden van CRAFT hebben in drie categorieën door middel van een online stemming de winnaars bepaald uit de vijf genomineerden in elke categorie.

In de categorie Brouwerij werd De Kromme Haring uit Utrecht aangewezen als winnaar. Deze in Nederland unieke brouwerij brouwt een zeer breed gamma aan bierstijlen, die ook op culinair gebied veel mogelijkheden bieden. Met hoge kwaliteit, vastberaden onafhankelijkheid, eigenzinnige vormgeving en grenzeloze openheid voor iedereen als filosofie heeft De Kromme Haring deze prijs verdiend.

Winnaar in de categorie Brouwer is Étienne Vermeulen. Hij is als brouwer verbonden aan zowel Kaapse Brouwers uit Rotterdam als aan zijn eigen onderneming De Bebaarde Brouwer. Een bierman in hart en nieren, die sterk gefocust is op innovatie en kwaliteit. Behalve een goede brouwer is Étienne iemand die graag zijn kennis deelt en verbinding zoekt in de gemeenschap van craftbier.

Als Bierpersoon werd Bert Kuperus verkozen. Deze inwoner van het Twentse Losser is een persoon met een warm hart voor bier, dat hij op een spontane manier promoot via zijn alter ego The Dutch Beer Ambassador. Via het door hem opgerichte genootschap Bierconnaisseurs en de jaarlijks samengestelde Nederlands Favoriete Bierlijst neemt Bert mensen mee in de ontdekking van het rijke en gevarieerde aanbod aan bier in ons land.