Nu de zon weer gaat schijnen en de temperatuur stijgt, komt de Texelse Bierbrouwerij met een bijzondere verrassing: een wit schuimende, lichtgele dorstlesser met een kruidige, heerlijk frisse afdronk. Texels Skiller Wit is een stralende nieuwe ster in het pure, eerlijke assortiment. Met een hint van citrus en kruiden is het een zalig frisse dorstlesser.

De naam is geïnspireerd op het karakteristieke vissersdorp Oudeschild, Ouweskil in het Texels, waar de brouwerij is gevestigd. Texels Skiller Wit wordt ambachtelijk gebrouwen en is vol van smaak. Met een hint van citrus en kruiden is het een zalig frisse dorstlesser. Dit nieuwe speciaalbier is ongefilterd, gist na op fles en fust, en wordt gebrouwen van uitsluitend natuurlijke grondstoffen, zoals Texelse gerst en tarwe. Met een toegankelijk alcoholgehalte van 5% is Skiller Wit alweer een eilandproduct waar de Texelse Bierbrouwerij trots op mag zijn.

Introductie

Medio mei is Texels Skiller Wit verkrijgbaar in de winkel, en zodra de horeca haar deuren weer mag openen zal het ook daar in fles en op tap worden geïntroduceerd. Daarnaast wordt er een heel speciale introductie verzorgd door de ambassadeur van de Texelse Bierbrouwerij, Hans Glandorf, tijdens de online proeverij op zondag 10 mei om 17.00 uur ’s middags. De fans die geboekt hebben voor zondag hebben een primeur! Deze uitzending van de online speciaalbierproeverij is terug te kijken via het YouTube-kanaal van de brouwerij. De bieren die behandeld worden zijn dan ook in de supermarkt verkrijgbaar.

Over de Texelse Bierbrouwerij

In de voormalige kaasfabriek van Oudeschild, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied De Hoge Berg, brouwen de brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij sinds 1999 hun bijzondere bieren. Naast vakmanschap gebruiken ze gerst en tarwe van het eiland zelf. Dat maakt al hun speciaalbieren tot een puur Texels product.

De Texelse familie bestaat inmiddels uit 12 speciaalbieren: Texels Skuumkoppe, Texels Blond, Texels Goudkoppe, Texels Dubbel, Texels Tripel, Texels Vuurbaak en de seizoensbieren Texels Springtij, Texels Seumerfeugel, Texels Bock, Texels Stormbock en Texels Noorderwiend. Met Texels Skiller Wit brengt de Texelse Bierbrouwerij een stralende nieuwe variant speciaalbier op de markt.

Meer informatie:

Meer (verkoop)informatie is te vinden op www.texels.nl en via de webshop.