Op maandag 28 oktober viert bieropleider StiBON haar 10-jarig bestaan met een symposium ‘De toekomst van bier’. Een keur aan brouwers, biersommeliers en -kenners laten hun licht schijnen over de veelzijdigheid van bier. Zo spreekt de Belgische brouwer Frank Boon over de opkomst van rinse bieren en staat directeur Cees-Jan Adema van Nederlandse brouwers stil bij de manier waarop de samenleving naar bier kijkt. Bierkenners Rick Kempen en Henri Reuchlin buigen zich tijdens een zogenaamde ‘haardsessie’ over de trends op de biermarkt.

Ronald van de Streek van VandeStreek Bier drukt zich kernachtig uit met de titel van zijn keynote: ‘Bier – Supergezond.’ In twee paneldiscussies staan achtereenvolgens ‘Bier aan Tafel’ en ‘Kwaliteit in de keten’ centraal. Bierkenners Rick Kempen en Henri Reuchlin buigen zich tijdens een zogenaamde ‘haardsessie’ over de trends op de biermarkt.

Het volledige programma van het symposium, dat wordt gehouden in het Mercure hotel Amsterdam City, ziet er als volgt uit:

10:00 uur: Inloop met koffie

10:30 uur: Opening door de voorzitter van StiBON, Marco Lauret

10:45 uur: Keynote: Hoe kijkt de samenleving naar bier en brouwers? Hoe zien

brouwers dat? Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers.

11:15 uur: Keynote: Bier – Supergezond. Ronald van de Streek (vandeStreek Bier).

11:45 uur: Paneldiscussie: Bier aan tafel. In het panel zitten Adriaan Verkerk (Bar Alt), Jelle Yu (Jopenkerk) en Nederlands kampioen biersommelier Pepijn van der Waa (BrewTaste).

12:30 uur: Lunch verzorgd door Mercure Hotel

13:30 uur: Praatje bij de haard: Rick Kempen en Henri Reuchlin laten hun licht schijnen over de ontwikkelingen op de biermarkt.

14:00 uur: Keynote: Hervonden populariteit van ‘sour ales’. Frank Boon (Brouwerij Boon)

14:30 uur: Pauze

14:45 uur: Paneldiscussie: Belang van kwaliteit. In het panel zitten Peter Rouwen (brouwerij Noordt), Helga Wup (café In de Buurt), Thomas Heijnen (category manager food van Jan Linders) en Joël Broekaert (journalist).

15:45 uur: Afsluiting

16:00 uur: Bekendmaking Beste Bockbier door MITRA en PINT.

Na afloop is er nog een borrel met uiteraard (bock)bier.

Kaarten zijn beschikbaar via deze link: https://www.stibon.nl/stibon-lustrumsymposium/

De toegangsprijs voor het volledige symposium, inclusief lunch en bier bedraagt € 99,=. Leden van het StiBON alumni netwerk betalen een gereduceerd tarief van € 59,=.

Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

Mercure Amsterdam City, Bier&cO, MITRA drankenspeciaalzaken, Nederlandse Brouwers, CRAFT, Wauters Hulst, Bier! Magazine, SBI, Misset Horeca, KeyKeg, Entree Magazine, Koninklijke Grolsch, Misset Horeca, Hertog Jan, Holland Malt, De Bierlijn en de Alliantie van Biertapperijen.

StiBON is de oudste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland, opgericht in 2009. Inmiddels kent Nederland bijna 2000 bierambassadeurs en ruim 200 internationaal biersommeliers die door StiBON zijn opgeleid. Naast het overdragen van theoretische kennis speelt het gezamenlijk proeven en beschrijven van bieren een belangrijke rol tijdens de lessen. StiBON verzorgt zijn opleidingen onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.