Op dinsdag 29 december om 20.00 uur vindt er een unieke online bierproeverij plaats vanuit café De Toeter in Groningen. Er zullen vier bieren geproefd worden met bijpassende hapjes en de craftbrouwers van naam zullen acte de presence geven in de stream.

De brouwers die aanwezig  zijn: Toon van de Broek (de grondlegger van zure bieren in Nederland), Kees Bubberman van brouwerij Kees uit Middelburg die wereldwijd bekend is om onder andere zijn bijzondere (barrel aged) bieren, Cristian Mihai Dinu van Hop Hooligans uit Roemenië met hun mooie ipa’s en Cassio Vallinotti van Spartacus brewing uit Brazilie.

Vooral de laatste brouwerij is uniek. Spartacus is de hoogst gewaardeerde brouwerij  in Brazilië die ook daadwerkelijk al zijn bieren zelf maakt en is sinds kort op zeer kleine schaal verkrijgbaar in Nederland.

In deze tijden zijn de festivals in het voorjaar nog onzeker. Mocht het mogelijk zijn om het Bierfestival Groningen in april op kleine schaal doorgang te laten vinden dan zal deze brouwerij met hun bieren ook voor het eerst aanwezig zijn op een festival in Europa.

Aanmelden voor de proeverij kan via:

https://www.cafedetoeter.nl/product/online-bierproeverij/