Kensington en DI-RECT hebben op 16 januari jl. in een uitzinnig Rotterdam Ahoy een bijzondere samenwerking opgevoerd tijdens de eerste avond van de 22e editie van De Vrienden van Amstel LIVE. Samen met een 40-koppig orkest en koor speelden de bands met elkaar hits van hun jeugdidolen Nirvana, Rage Against The Machine, Oasis, Blur en Robbie Williams. Voor alle tracks zijn speciale arrangementen geschreven voor de uitvoering.

Het indrukwekkende rock stuk was de opmaat naar de grote finale van de avond waar DJ’s Sunnery James & Ryan Marciano samen met Guus Meeuwis, Rowwen Heze, André Hazes en Nick & Simon Nederpop klassiekers in een verrassende dance uitvoering brachten. Het laatste woord was aan Kraantje Pappie, Joshua Nolet (Chef’ Special) en Typhoon die onder een immense waterval met special effects vanuit de bekende kroonluchter de hit van Macklemore & Lewis “Can’t Hold Us” in een Nederlands jasje staken.

Drie bands tegelijk op podium

Eerder op de avond waren er al andere bijzondere samenwerkingen te bewonderen. Zo speelden voor het eerst in Nederland drie volledige bands gelijktijdig op één podium. Chef’ Special, Typhoon en BLØF speelden samen ‘Iedereen Is Van de Wereld’. Guus Meeuwis en Kraantje Pappie lieten hun speciaal voor De Vrienden geschreven remake van ‘Het Is Een Nacht’ voor het eerst live horen en Thomas Acda en Snelle brachten samen ‘Reünie’, omlijst met prachtige beelden van hun reis naar New York.  Het 150-jarig bestaan van Amstel werd in de show gevierd met het Amstel café waar onder andere André Hazes, Nick & Simon, Guus Meeuwis, Thomas Acda en Paskal Jacobsen met bekende kroegnummers heel Ahoy lieten meezingen.

Voor nieuwkomers Suzanne & Freek, Snelle en Duncan Laurence is het de eerste kennismaking met De Vrienden van Amstel LIVE. “Ik wist alleen van mijn vader dat het een hele happening moest zijn”, vertelt Snelle. “Hij is een trouwe bezoeker, ik was nog nooit geweest. En ik geef hem meer dan gelijk. Het is ontzettend leuk om zo’n lange periode met collega’s samen te zijn, dit evenement is echt uniek in Nederland”.  Suzan & Freek vullen aan: “Je merkt dat mensen voor een feestje komen. Mensen kopen lang van tevoren kaarten en kijken al lang van tevoren uit naar De Vrienden. Vanaf de start is het feest, niet alleen voor de zaal maar ook voor ons als artiesten. Gelukkig hebben we nog 11 shows te gaan!”

De grootste kroeg van Nederland ontvangt in totaal 160.000 bezoekers. De 22e editie van De Vrienden van Amstel LIVE vindt plaats op 16, 17, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 26, 27 januari én 28 januari 2020.