Dekmantel en Grolsch slaan opnieuw de handen ineen en presenteren samen een nieuwe Selectors mini-documentaire, met deze keer in de hoofdrol dj Danny Krivit. Krivit, die al vijf decennia lang succesvol het dj-vak beoefent, stond aan de basis van het ontstaan van housemuziek en is een connaisseur op het gebied van disco en soul. Krivit staat dit jaar voor de tweede keer op een Dekmantel-evenement, in augustus neemt hij plaats achter de draaitafels van de Grolsch Selectors Stage.

Hij was een bekend gezicht in legendarische New Yorkse clubs als de Paradise Garage en The Loft, en is tot op de dag van vandaag een belangrijk onderdeel in het nachtleven van de nog altijd bruisende stad. De video zet Krivit en zijn vakmanschap centraal en laat zien waarom hij zo gepassioneerd is over datgene wat hij doet, en vooral: wat hem er niet van doet afwijken. Naast Krivit zijn ook zijn partner Akemi Krivit en (muziek)vrienden Abigail Adams (Movin’ Records), Elbin Reyes, Juhsoong Sun en Paul Raffaelle (Most Excellent Unlimited Records) te zien en horen.

Krivit staat dit jaar voor de tweede keer op een Dekmantel-evenement, nadat hij in 2014 al eens te gast was samen met Body & Soul (bestaande uit Krivit, Francois K en Joe Claussell). In augustus neemt hij plaats achter de draaitafels van de Grolsch Selectors Stage, wat een unieke ervaring zal beloven te worden. Krivit is een DJs DJ, iemand die oneindig veel energie en voorbereiding stopt in zijn selecties. “Ik groeide op in een tijd en omgeving die erg speciaal waren, en daardoor heb ik ook een unieke ervaring meegekregen. Het waren de verschillende elementen die daaraan hebben bijgedragen, waaronder de open-mindedness en de vrijheid die daarbij kwam kijken.” Ondanks zijn vele draaiuren is hij altijd bescheiden gebleven, en zijn vrouw Akemi bevestigt dat. “Nog nooit heb ik iemand gezien die zo gepassioneerd en toegewijd is over en met zijn muziek. Het draait niet om hem, het gaat niet om zijn dj-skills; hij draait voor mensen en hij draait om die mensen gelukkig te maken. Dat is zijn nummer één prioriteit.”

De mini-documentaire zet zijn oneindige liefde voor muziek in het daglicht, en laat zien hoe Krivit dagelijks van platenzaak naar platenzaak hopt. “Ik ben niet zo snel tevreden, ik zoek altijd naar diepgang. Daarom raak ik zo enthousiast wanneer ik platen vind die eruit springen, die anders lijken te zijn”, zegt Krivit. Ook zijn draaistijl wordt uitgebreid besproken. Paul Raffaele (mede-eigenaar van het label Most Excellent Unlimited Records, dat hij samen met Krivit runt): “Danny’s sets zitten vol met positieve verborgen boodschappen. Wanneer je interviews leest met legendarische dj’s als Frankie Knuckles, Larry Levan en David Mancuso, is dit element ook iets wat aanwezig was binnen hun draaistijl. Ik denk dat Danny een directe afstammeling is van die generatie dj’s en die manier van draaien.” Al met al moge het duidelijk zijn dat Krivit hier is om te blijven. “Na alles wat ik heb meegemaakt in clubs voelt het nu pas alsof ik op mijn hoogtepunt zit als het gaat om genieten van wat ik doe. Er zijn ondertussen vijf decennia verstreken, maar ik ben niet van plan om het rustiger aan te doen.”

Bekijk de video hier: https://dkmn.tl/Selectors-DannyKrivit