Craft, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwers in Nederland, organissert de derde editie van de Dutch Craft Beer Conference op 22 januari 2019 in de Fokker terminal in Den Haag. Evenals in voorgaande jaren zijn er diverse  (inter-)nationale sprekers, workshops en meer dan veertig standhouders. De Dutch Craft Beer Conference is een jaarlijks terugkerend evenement dat zich richt op inspireren en delen van kennis.

Kennisuitwisseling vindt plaats tussen brouwers onderling en tussen brouwers en leveranciers die elkaar ontmoeten op de informatiemarkt, tijdens de lunch en de afsluitende netwerkborrel. Het congres is zowel toegankelijk voor leden van Craft als niet-leden en Nederlandse als buitenlandse brouwers.

Sessies en informatiemarkt

Na een officiële opening is de opzet van de conferentie dit jaar wat anders dan in voorgaande jaren. Gedurende de dag kunnen bezoekers allerlei kleinere workshops bezoeken die parallel aan elkaar plaatsvinden in diverse lokalen. De sessies lopen uiteen van de samenstelling van water en de invloed daarvan op bier tot het toepassen van big data en analytics. Omdat de beschikbare ruimte voor de informatiemarkt groter is dan vorig jaar, is het aantal aanwezige toeleveranciers flink gegroeid. Tientallen leveranciers van brouwproducten en –diensten presenteren zich en op de informatiemarkt.

Vereniging Craft

De Dutch Craft Beer Conference wordt georganiseerd door Craft, de branchevereniging voor onafhankelijke craftbrouwers in Nederland. De vereniging bestaat sinds 2003, toen nog Klein Brouwerij Collectief geheten. Sinds de oprichting is de vereniging uitgegroeid tot het grootste samenwerkingsverband van onafhankelijke bierbrouwerijen.