Zondag 2 augustus werd een aantal biervrienden door Peter Rouwen naar zijn Brouwerij Noordt in Rotterdam gelokt. Tot ieders verrassing reikte Peter samen met Willem van Waesberghe, Global Master Brewer van Heineken, een cheque uit aan auteur en biertypenspecialist Derek Walsh en Fedor Vogel, uitgever van Birdy Publishing. Hiermee willen Rouwen en Van Waesberghe stimuleren dat er een hedendaags vervolg komt op de Biertypengids van Walsh uit 2002.

Zowel Derek Walsh als Fedor Vogel waren aangenaam verrast. Ze zijn beiden al jaren in gesprek over een nieuwe editie van de Biertypengids, maar zo’n project komt moeilijk van de grond. Door de flinke duw in de rug van Heineken/Noordt is nu het laatste zetje gegeven om de nieuwe editie van de Biertypengids ook echt te gaan realiseren. Voordat het zover is moet er nog wel wat water door de Maas, aangezien auteur Derek Walsh nog veel werk heeft om alle bestaande bierstijlen te actualiseren, nieuwe bierstijlen toe te voegen en nieuwe inzichten mee te nemen in de recepturen en beschrijvingen (veranderde brouwtechnieken, groter aanbod aan brouwingrediënten, nieuwe hopvariëteiten, etc.). De uitgeverij Birdy Publishing zal er daarna een fraai geïllustreerd boekwerk van gaan maken, zo is de bedoeling.

De uitgenodigde biervrienden werden vervolgens op Peter’s geheel eigen gastvrije wijze verwend met mooie bieren, waaronder een nieuwe IPL van 9% vol fruitigheid.