Jopen is op 11 november jl. 24 jaar geworden. Dat vieren zij traditiegetrouw met de lancering van hun nieuwe Meesterstuk. Het Meesterstuk 2019 is een Doppelsticke van 10%. Tijdens het brouwproces hebben ze dennennaalden toegevoegd waardoor het een extra feestelijk seizoensbier is geworden. Het bier heeft een moutige smaak met hinten van chocolade, karamel en honing. De hopsoorten zorgen voor zachte kruidige, bloemige en grassige tonen.

Jopen is jarig op Sint-Maartensdag. En dat is niet toevallig. Sint-Maarten is namelijk de beschermheilige van het Haarlemse brouwersgilde. In de middeleeuwen vervaardigden ambachtslieden een meesterstuk als proeve van bekwaamheid. Ook bij Jopen doen zij dat. 

Smaakbeschrijving

Jopen Meesterstuk 2019 is een Doppelsticke van 10%. De geur van dennennaalden komt je tegemoet en neemt je mee naar de dichtbegroeide bossen in Scandinavië. Je geniet van een moutige smaak met hinten van chocolade, karamel en honing. De hopsoorten zorgen voor zachte kruidige, bloemige en grassige tonen. Een feestelijk seizoensbier dus. Jopen brouwt jaarlijks in gelimiteerde oplage een Meesterstuk met wisselende receptuur. Het Meesterstuk van 2019 is een Doppelsticke.